Dvorski kompleksOtvaranje dvorskog kompleksa za obilaske

Dvorski kompleks na Dedinju u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda najavljuje početak ovogodišnje ture razgledanja dvorskog kompleksa na Dedinju za građane svakog vikenda, od sutra, 4. aprila do 31. oktobra. Oni će u dva redovna termina, od 11 i od 14 časova, ovaj kompleks moći posetiti u pratnji profesionalnih turističkih vodiča. Za vreme razgledanja posetioci će videti Dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku Crkvu Svetog Andreja Prvozvanog i na taj način se u dvočasovnoj šetnji upoznati sa istorijom, umetnošću i kulturom ovog zdanja.

Povezana vest:  IZDAVAČKA KUĆA LAGUNA NA 56. MEĐUNARODNOM SAJMU KNJIGA U BEOGRADU

Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa JP „Lasta“ i Udruženjem turističkih vodiča, organizuje posete svake subote i nedelje uz mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana, uz prethodnu najavu. Cena ulaznice uključuje i organizovan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića. Broj ljudi u grupi je ograničen na 50. Za sve informacije i rezervacije posetioci se mogu obratiti Turističkom informativnom centru u Beogradu u Knez Mihailovoj 5 ili na telefon 011/ 3281-859.

Povezana vest:  Moć našeg noćnog putovanja: Zašto sanjamo

Kao i prethodnih godina, škole, studentske organizacije i penzionerska udruženja dvorski kompleks na Dedinju mogu posetiti u okviru grupnih poseta svakog radnog dana od 8 do 16 časova, uz obaveznu najavu Kancelariji prestolonaslednika Aleksandra na telefon 011/3064-014 ili putem elektronske pošte [email protected]. Jedna grupa može da bude sačinjena od najmanje 15 i najviše 50 posetilaca.

Povezana vest:  Otvorena izložba “Connecting the Future: Mladi umetnici iz Srbije i Holandije” u Galeriji DOTS