ice hockeyHOKEJ NA LEDU
Rumunija bolja od „orlova“ u prvom kolu

Hokejaši Srbije poraženi su od Rumunije rezultatom 8:4 (3:0, 3:2, 2:2) na startu Svetskog prvenstva Divizije II, Grupa A koje je u ponedeljak počelo u Rejkjaviku.
„Orlovi“ su slabo počeli meč protiv favorizovanog protivnika koji je već posle devet minuta vodio rezultatom 3:0, da bi se naš nacionalni tim tek od tog momenta konsolidovao, pa je u preostala dva perioda odigrao gotovo potpuno izjednačeno sa protivnikom. Ipak, iskusan rumunski tim nije dozvolio našem timu da ugrozi njegovu prednost koju je u jednom momentu uspeo da uveća na čak šest golova „viška“ (8:2), da bi u poslednjih 15 minuta igre naši hokejaši uspeli da ublaže zaslužen trijumf protivnika.
Golove za srpske „oklopnike“ postigli su Dimitrije Filipović, Stefan Ilić, Boris Gabrić i Pavel Popravka, dok su se u protivničkom sastavu istakli Matjaš Biro i Levente Lorinc sa po dva postignuta gola, dok su po jedan postigli Žok, Mihalji, Pap i Timaru. Naša selekcija takmičenje na svetskom šampionatu na Islandu nastavlja već u utorak kada se od 22 časa po centralnoevropskom vremenu sastaje sa domaćinom Islandom, koji svoj meč prvog kola igra večeras u istom terminu protiv Belgije. Na otvaranju Svetskog prvenstva Španija je bila bolja od reprezentacije Australije rezultatom 6:1.

Povezana vest:  Zorana Arunović odbranila titulu prvaka Srbije