osvajaci medalja sa selektorima i predsednikom kssKUGLANJE

SVETSKI KUP

Srpski takmičari osvojili četiri medalje

 

Najmlađi srpski kuglaši i kuglašice osvojili su u Rijeci, na drugom pionirskom i sedmom kadetskom pojednačnom Svetskom kupu četiri medalje: zlato i tri srebra. Zlatom se okitio Robert Ernješi (kadeti – pojedinačno), srebrom Marko Antić (pioniri – pojedinačano) i Milana Pavlci (kadetkinje – pojedinačno) kao i pionirski par Hermina Lukač i Marko Antić!

Reprezentivac Sente Robert Ernješi osvojio je zlatnu medalju srušivši na stazama kuglane Zamet 641 čunj što je ujedno i najbolji rezultat trodnevnog takmičenja.

U konkurenciji pionira reprezentativac Slovena iz Rume Marko Antić okitio se srebrnom medaljom sa 553 čunja (po setovima 134, 138, 146 i 135)! Zlato je pripalo Mašaru Branćeku sa 562 čunja!

U prepodnevnom programu srebrnu pojedinačnu kadetsku medalju osvojila je Milana Pavlic sa 559 čunjeva.

U bodovanju nacija, Srbija je prva kod kadeta sa 2.311 čunjva, ispred Češke sa 2.295 i Slovačke sa 2.275 čunjeva. U konkurenciji pionira, Srbija je druga nacija sa 2.171 čunjem. Na prvom mestu, dva čunja više imali su Mađari, treća je Slovenija sa 2.165 čunjeva.

Ernješi je počeo je sjajno – 160 čunjeva u prvom setu, potom je imao izvanredna 173 čunja, a završio je sa 152 i 156 čunjeva što mu je i donelo zlatnu medalju. Pretekao je Slovaka Erika Kuna za – jedan čunj!

Povezana vest:  Damir Mikec: Počinje sezona posebnih emocija

– Igrao sam dobro, trud i odricanja na teškim treninzima u poslednja tri meseca su se isplatili – pričao je oznojeni Robret Ernješi, koji je izgledao kao da je izašao iz bazena, a ne sa staza – Očekivao sam medalju, a presrećan sam što je stigla – zlatna.

Slovak Kuna je bio opasan rival, u trećem setu imao je 121 čunj u „pune“, sa mnogo devetki i osmica:

– Bio je na stazi do moje, pratio sam njegov rezultat, ali me nije opterećivao niti plašio, već naprotiv, dao mi je motiv da se još više potrudim – dodao je Ernješi.- Bio sam blizu i ličnog rekorda od 655 čunjeva. Drago mi je i što sam prebacio granicu od 600 čunjeva, bio sam poslednjih meseci u krizi i sada mi je laknulo…

Marko Antić,  koji je počeo kod trenera Slavka Perenčević u Rumi,  je posle meča priznao.

– Došao sam da osvojim medalju, za to sam se spremao. Umesto jedne imam dve, obe srebrne, u igri parova sa Herminom Lukač i pojedinačno. Možda sama mogao i do zlata u pojedinačnom finalu. U poslednjem setu imao sam dva „probijanja“  u čišćenju i to je odlučilo prvaka … U trećem setu sam i četiri puta promašio i kada se sve sabere – bio sam veoma blizu tituli…

Povezana vest:  SOFTBOL, Kadetkinje Srbije srebrne, juniorke bronzane na Trofeju Beograda 2011

Reprezentativka Srbije Milana Pavlic, osvojila je srebrnu pojedinačnu medalju. U dvorani Zamet, Milana Pavlic je oborila 559 čunjeva i za devet čunjeva izmakla joj je zlatna medalja!

– Srećna sam zbog ovog trofeja, ali iskreno, moglo je i malo bolje – rekla je Milana Pavlic. – U tri „bacanja“ rezultat je stalno rastao, u kvalifikacijama sam imala 538 čunjeva, u parovima, gde sam sa Robertom Ernješijem osvojila peto mesto, 541 čunj i sada 559 čunjeva. Kritični trenutak bio je u trećem setu kada sam promašila „seljaka“ u 28. hicu i  nisam imala prelaz u pune.  Dobro sam počela sa 153, posle sam odigrala ujednačeno 135, 134 i 136 ali je, ipak, malo nedostjalo do zlatne medalje…

Naša pionirka Hermina Lukač, koja je sa Markom Antićem osvojila srebro u paru, izgorela je u prevelikoj želji. Dobro je počela, sa 140 čunjeva, da bi potom usledila kriza (113) i završila je sa dva prosečna seta 125 i 122, ukupno okruglo 500 čunjeva za šesto mesto:

– Kada je najviše trebalo imala sam najmanji rezultat u tri dana Svetskog kupa – razočarana je Hermina Lukač. – U parovima sam imala 544 čunja i da sam ponovila imala bih sigurno medalju. I u kvalifikacijama sam imala više, 519 čunjeva…

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, HOKEJ, Pobede Čeha, Šveđana i Finaca

Medalje je uručivao i predsednik Kuglaškog saveza Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federaciej FIK NBC Uroš Dragojlović. Srpskim  kuglašicama i  kuglašima je, uz dva selektora Ljubomira Štetina (pioniri i pionrike) i Ljubisava Perišića (kadeti i kadetkinje), asistirao i selektor juniora Vojko Pavlović.

Na prvom Svetskom kupu u Zadru 2008. pionirka Milana Pavlic osvojila je pojednačno zlato i zlato u paru sa Ivanom Anđelkovićem, a Ivan Anđelković je osvojio pojedinačnu bronzu

U utorak  25. maja počinje juniorski Šampionat sveta. Prvo će na staze juniorke u ekipnom delu. Selektor Julijana Vukadinović odredila je ovaj sastav: Daliborka Nenadov, Marijana Čisar, Livia Santo, Jelena Petrović, Marija Gajin, Isidora Šibul, rezerve su Biljana Vujackov i Gordana Golušin.

Rezultati, dugi Svetski kup za pionirke, pojedinačno finale: 1. Valentina Pavlaković (Hrvatska) 547, 2. Patricija Bizjak (Slovenija) 538, 3.Elsina Kabockova (Češka) 519…6. Hermina Lukač (Srbija) 500 čunjeva itd.

Pojedinačno finale, pioniri: 1. Janoš Branćek (Mađarska) 562, 2. Marko Antić (Srbija) 553, 3. Leon Pasicek (Češka) 542 čunja.

Sedmi pojedinačni Svetski kup za kadetkinje, pojedinačno finale: 1. Marta Dužinska (Poljska) 568, 2. Milana Pavlic (Srbija) 559, Nika Cvitković (Hrvatska) 554 čunja itd.

Pojedinačno finale, kadeti: 1. Robert Ernješi (Srbija) 641 čunj, 2. Erik Kuna (Slovačka) 640, 3. Martin Ratmajer (Austrija) 608 čunjeva.