2014-WM-IIA-Beograd-ISL-SRB 02 foto Milos RafailovicHOKEJ NA LEDU
Prva pobeda Srbije, domaćin pao u triler završnici

Hokejaši Srbije savladali su selekciju Islanda rezultatom 5:4 (2:2, 1:2, 2:0) u meču drugog kola Svetskog prvenstva Divizije II, Grupa A igranom u ponedeljak kasno uveče u prestonici ove zemlje, Rejkjaviku.
„Orlovi“ su odigrali mnogo bolji meč nego u prvom kolu i pokazali veliku borbu, uprkos činenici da su čak tri puta imali rezultatski zaostatak. Ipak, naši hokejaši nisu klonuli duhom, u poslednjih dvadeset minuta uspeli su da poptuno preokrenu rezultat i golom Marka Sretovića 19 sekundi pre kraja slave pobedu kojim su se Islanđanima revaširali za poraz sa prošlogodišnjeg SP igranom u Beogradu, kada su trijumfovali posle boljeg izvođenja penala (4:3).
Golove za srpski nacionalni tim postigli su Aleksa Luković, Miloš Babić, Dimitrije Filipović, Marko Brkušanin i Marko Sretović, dok su u protivničkom sastavu strelci bili Egil Tormodson, Petur Mak, Ingvar Jonson i Ulfar Andreson.
U sredu je na Svetskom prvenstvu slobodan dan, a naša selekcija takmičenje nastavlja u četvrtak kada se od 18.30 časova po centralnoevropskom vremenu sastaje sa selekcijom Australije koja je danas dobro namučila favorizovane RUmune u prve dve trećine, ali na kraju ipak upisala ubedljiv poraz od 5:1. U drugoj utakmici ovog kola, Belgijanci su napravili malo iznenađenje ubedljivo savladavši Španiju rezultatom 6:2.
TABELA: Rumunija 6, Island 3, Belgija 3, Španija 3, SRBIJA 3, Australija 0.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srpski miks par Maja Đukić – Balaž Kovač osvojio bronzu na SP u Sarajevu

PHOTO: Miloš Rafailović