2014-WM-IIA-Beograd-SRB-AUS-03 foto Milos RafailovicHOKEJ NA LEDU
„Orlovi“ tri puta stizali rezultat, ali na kraju poraženi od Australije

Hokejaši Srbije poraženi su od Australije posle slabijeg izvođenja penala rezultatom 4:3 (1:1, 1:1, 1:1. 0:0 – 1:0) u meču trećeg kola Svetskog prvenstva Divizije II, Grupa A koje se održava u Rejkjaviku.
„Orlovi“ su ponovo odigrali sa dosta oscilacija u igri, na momente su igrali vrlo dobro, stvorili nekoliko odličnih prilika, ali su brojni padovi koncentracije u odbrani uzrokovali da čak tri puta „jure“ rezultat. Na kraju su uspeli da izbore produžetke u kojima nije bilo pogotka, iako je naša selekcija bila blizu pobedi, ali nije bilo preciznosti u završnici
„Kenguri“ su u penal seriji bili precizniji i postigli dva gola (Ranković odbranio jedan udarac), dok je u našem timu Sretović jedini pogodio, a šuteve Popravke i Filipovića odbranio je golman Karson. Golove u regularnom periodu za naš nacionalni tim postigli su Marko Sretović, Dimitrije Filipović i Miloš Babić, dok su kod protivnika precizni bili Brendan MekDauel, Greg Odi i Robert Maloj, koji je bio strelac i pobedničkog gola u penal seriji.
Selekcija Srbije naredni meč igra već u petak od 15 časova po centralnoevropskom vremenu kada se sastaje sa selekcijom Belgije koja je u prvom meču trećeg kola odigrala veoma neizvesno protiv prvog favorita turnira i lidera na tabeli Rumunije, ali je na kraju ipak poražena rezultatom 4:3. U poslednjem meču treće runde kasno večeras igraju domaćin Island i Španija (22 časa).
TABELA: Rumunija 9, SRBIJA 4, Island (-1) 3, Španija (-1) 3, Belgija 3, Australija 2.

Povezana vest:  KUGLANJE, SP 2012, Santo i Ernješi u finalu

PHOTO: Miloš Rafailović