PR Kup SrbijeRAGBI 13
Bijeli Zečevi u polufinalu Kupa Srbije
 
Ragbisti Bjelih Zečeva prvi su polufinalisti Kupa Srbije u ragbiju 13. U četvrtfinalu, ekipa iz Banja Luke je u Nišu savladala Radnički sa 24:6 (0:4).
Meč na pomoćnom terenu Sportskoc centra Čair odigran je po izuzetno teškim vremenskim uslovima. Obilna kiša uz jak vetar sprečila je ljubitelje ragbija da uživaju u boljoj utakmici. U takvim uslovima, bolje se snašao gost iz Republike Srpske i tako osigurao veliku pobedu i istorijski plasman u polufinale.
Ostali mečevi četvrtfinala igraju se u nedelju 19. aprila. Na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari (14.00) sastaju se Partizan i Tašmajdan Tajgersi. Crno-beli su za sada jedina neporažena ekipa u novoj sezoni, a jednu od pobeda u Prvoj ligi ostvarili su upravo protiv gradskog rivala – 56:14.
U Novoj Pazovi, domaći Radnički će u derbiju ove runde Kupa dočekati Dorćol, a meč se igra na stadionu FK Radnički (16.00). Dorćolcima je to prvi meč u pohodu ka odbrani Kupa osvojenog prošle sezone, jer su u osmini finala bili slobodni.
Iako je prvobitno bilo najavljeno da će meč biti odložen, Soko i Crvena zvezda će ipak sutra odigrati svoje četvrtfinale. Inicijalno bilo je problema sa terenom u Vranju, ali je dogovoreno da ekipe zamene domaćinstva pa će se utakmica igrati takođe na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari (16.30).
Povezana vest:  Trofej Beograda u sinhronom plivanju i ritmičkoj gimnastici u nedelju