Kuglanje

Zavarko pobedio na „Božićnom turniru“ u Vrbasu

 

vili 4Svetski rekorder, srpski reprezentativac Vilmoš Zavarko, osvojio je prvo mesto na 15. „Božićnom turniru“ u Vrbasu, srušivši 653 čunja, na kuglani koja je dobila nedavno nove čunjeve sa kuglicama i znatno je teža.

Zavarko, koji igra za ekipu slovačkog šampiona Sporta iz Podbrezove, imao je izvanredan finiš, oborio je 184 čunja u poslednjem setu i čak tri devetke u tom „čišćenju“ u 24, 25. i 26. hicu! Drugo mesto pripalo je srpskom reprezentativcu Tiboru Selu koji igra za mađarski Segedin, sa 616 čunjeva, dok je treći bio vodeći na svetskoj rang listi Mađar Norbert Kiš  (Segedin) sa 612 čunjeva.  Četvrti mesto osvojio je kapiten srpske reprezentacije, šampiona sveta 2009. Jovan Ćalić sa 616 čunjeva i to su jedina četiri rezultata preko 600 čunjeva na turniru koji uživa ogroman ugled u regionu i na kome su učestvovala92 igrača! Peti je bio trostruki svetski šampion Zdenko Pavlic iz somborskog Poleta sa 595 čunjeva.

Povezana vest:  Mali: Bavite se sportom, razvijajte fer-plej i timski duh

Turnir je organizovao kuglaški klub Vrbas uz pomoć Skupštine opštine Vrbas, Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine i CFK „Drago Jovović“ u Vrbasu na čijoj se kuglani održao. Nagrade su bile 500, 300 i 200 evra.