Partizan - Tasmajdan Kup Srbije 19-aprilRAGBI 13
Dorćol u produžetku do polufinala Kupa

U mečevima četvrtfinala koji su igrani danas, Partizan je savladao Tašmajdan Tajgerse sa 44:18, Dorćol je posle produžetka bio bolji od Radničkog iz Nove Pazove sa 46:42, dok je Crvena zvezda eliminisala Soko rezultatom. Juče, Bijeli Zečevei su u Nišu savladali domaći Radnički sa 26:4.
Utakmica dana igrana je Pazovi na stadionu FK Radnički, gde je u duelu dva prvoligaša, na kraju pobedu gostujući Droćol. Branilac Kupa se dobro namučio da nastavi takmičenje, pošto je inspirisana ekipa Radničkog bila ravnopravan rival tokom čitavog duela. Meč je završen rezultatom 42:42, da bi u produžetku Dorćolci esejem Radića stigli da polufinala.
Prethodno, na terenu Sportskog centra Inge na Zvezdari, Partizan je još jednom u gradskom derbiju bio bolji od Tašmajdana sa 44:18. Ponovo nije bilo problema za crno-bele koji su već u prvenstvu na početku sezone savladali istog rivala, tada nešto ubedljivije 56:14.
Poslednji su svoje mesto u polufinalu izborili ragbisti aktuelnog šampiona, Crvene zvezde koju su takođe na Ingetu savladali Soko sa 72:12. Meč je prvobitno trebalo da se igra u Vranju, ali je zbog problema sa terenom duel bio odložen, da bi se ekipe dogovorile da zamene domaćinstvo. Zvezda je opravdala ulogu favorita i zasluženo se plasirala dalje protiv veoma mladog tima gostujućeg Sokola.
Žreb za polufinale biće održan u ponedeljak 20. aprila u Beogradu, a termini odigravanja mečeva su 2. i 3. maja.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija odbranila titulu juniorskog prvaka sveta, blistao Robert Ernješi sa 662 čunja