sahŠAH VESTI

Miroljub Lazić najbolji igrač finala Kupa

 

Velemajstor Miroljub Lazić iz pobedničke ekipe Novosadski ŠK DDOR najbolji je igrač finalnog turnira za Kup Srbije u Kragujevcu.

Miroljub Lazić rođen je u Jadranskoj Lešnici, svojevremeno je kao pionir bio svetski prvak. Prvi šahovski učitelj bio mu je loznički novinar majtorski kandidat Boža Kićović.

Lazić je na četvrtoj ploči osvojio 5,5 poena iz sedam partija, zabeležio je četiri pobede i tri remija. Dragan Dunjić (Borča) imao je šest bodova iz sedam partija, a Gavrilo Rajević iz Trepče tri boda iz četiri meča, ali sa daleko slabijim protivnicima.

Povezana vest:  NORDIJSKA KOMBINACIJA, Zlato za Šapuiza

Po pet poena iz sedam partija, bez poraza, osvojili su velemajstori Bojan Vučković i Veljko Jeremić iz trećeplasiranog Beograd Beopublikuma, kao i Nikola Ostojić iz Laste, Boško Abramović iz kragujevačkog Radničkog, intermajstor Branimir Maksimović iz Niškog ŠK i Milan Dobrijević iz PTT Beograda.

Najoštriji igrač bio je mladi velemajstor Boban Bogosavljević iz Laste, koji je na trećoj tabli imao četiri pobede i tri poraza. Svih sedam remija, sa druge strane, zabeležio je velemajstor Slobodan Martinović iz Niškog ŠK.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, FIS odobrio takmičenje dvojici skijaša

Najviše rejting bodova, 27, izgubio je intermajstor Ante Brkljača (Poštanska štedionica), a od vrhunskih igrača velemajstor Mihailo Stojanović (Vodovod KG) izgubio je 16 bodova sa učinkom 2,5 (6).

Najviše rejting bodova osvojili su Branimir Maksimović (14,5), Josip Ašik (Politika) 13,8, Miroljub Lazić (12,3), Boško Abramović (12,2), Miloš Roganović (9,7) i Nikola Ostojić (9,4).

Povezana vest:  Von propušta ZOI u Sočiju

Od slabije rangiranih šahista najbolji su Dragan Dunjić (Borča – 44,5), Milan Dobrijević (31,2) i Slavoljub Đošić (26,1) iz PTT Beograda i Sava Manojlović iz Srbobrana sa 25,6 rejting bodova.