Partizan - TasmajdanRAGBI 13
Partizan i dalje neporažen, sigurna Zvezda
 
Ragbisti Partizana i dalje su bez poraza u Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13. U derbiju 5. kola na terenu Sportskog centra Inge na Zvezdari, crno-beli su podelili bodove sa Dorćolom – 26:26 (16:16).
U veoma neizvesnoj utakmici, Partizan je potvrdio da je sa pravom trenutni lider šampionata, iako u finišu meča nije uspeo da iskoristi brojčanu prednost zbog žutog kartona Mirka Božovića. Sa igračem manje od 65. do 75. minuta Dorćolci su uspeli da se odbrane i da izbegnu porazu, ali je utakmica pokazala da će nekada dominatna ekipa u srpskom ragbiju imati veliki izazov da ostane na vrhu.
Dorćolu je nedostajao kapiten i najbolji igrač Dalibor Vukanović koji je ponovo zbog povrede pauzirao.
Partizan je tako posle četiri vezane pobede u prvenstvu, prvi put ostao bez maksimalnog učinka, mada još uvek nije poražen u novoj sezoni pošto se plasirao i u polufinale Kupa Srbije.
Sa devet osvojenih poena, crno-beli ostaju lideri šampionata, ali im se sada na samo poen minisa približio aktuleni šampion, Crvena zvezda, koja je u Novoj Pazovi savladala Radnički sa 42:26 (28:4). Dominantnom igrom od starta crveno-beli su već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika na vrućem gostovanju i tako stigli do svoje četvrte pobede u novoj sezoni.
Poslednji meč ovog kola, između Tašmajdan Tajgersa i Radničkog iz Niša odložen je biće odigran poslednjeg vikenda maja.
Tabela: Partiazn 9, Crvena zvezda 8, Dorćol 5, Radnički Nova Pazova 4, Tašmajdan Tajgersi i Radnički Niš po 0 poena.
Povezana vest:  KRIKET, Četiri utakmice protiv Ruislip Victoria CC