Zvezda - Partizan 02 22.03.2015RAGBI 13
U nedelju večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije

U polufinalu Kupa Srbije u ragbiju 13 u nedelju 3. maja (16.00) na stadionu Sportskog centra Inge sastaće se Crvena zvezda i Partizan.
Biće to drugi večiti derbi u ovoj sezoni, posle ligaškog duela na početku sezone. U veoma uzbudljivoj utakmicu u odlozenoj utakmici 1. kola Prve lige, crno-beli su iznenadili aktuelnog sampiona, pobedom od 20:18.
Partizan je za sada neporažen u tekućoj sezoni, ostvarivši sve pobede, sa izuzetkom remija u prošlom, 5. kolu protiv Dorćola (26:26). Sa druge strane, prošlogodišnji šampion posle lošeg starta polako ulazi u formu i trenutno je sa osam poena na samo bod zaostatka za najvećim rivalom.
U drugom polufinalu, u subotu 2. maja (13.00) Bijeli Zecevi će u Banja Luci dočekati Dorćol. Domaćin će pokusati da napravi korak vise nakon istorijske pobede u cetvrtfinalu protiv Radnickog u Nisu (26:4), imace veoma tezak zadatak jer ce ugostiti ekipu koja brani trofej u Kupu.
Istovremeno sa polufinalima, predstojećeg vikenda će se igrati i utakmice Štita Srbije, utešnog takmičenja u kojem učestvuju poraženi iz četvrtfinala Kupa. U nedelju 3. maja (13.00) Radnički će u Nišu dočekati Soko iz Vranja, dok je ranije Radnički iz Pazove osigurao u plasman Štita protiv Tašmajdan Tajgersa.
Finale i Kupa i Štita Srbije igrace se u duplom programu, a datum će biti naknadno odredjen.

Povezana vest:  Američki fudbal – SAFS LIGA. 1. KOLO, Prva pobeda Pantera, Odmetnici trijumfovali u Kraljevu