Lajonharts  sremcica

RAGBI 13
Selekcija Engleska Lajonharts počela turneju u Srbiji, posetila Dom za decu ometenu u razvoju u Sremčici

Selekcija Engleska Lajonhartsi uspešno je startovala svoju mini turneju po Srbiji, pošto je u Sremčici savladala selekciju Beograda u ragbiju 13 sa 52:0 (24:0). Iskusniji i objektivno kvalitetniji gosti su na stadionu FK Sremčica stigli do očekivane pobede i ostaje žal što domaći ragbisti nisu uspeli da postignu makar neke poene.

Povezana vest:  "Duple krune" za Arsovićevu i Arunovićevu

Iako pobeda Lajonhartsa deluje dosta ubedljiva, selektor Srbije Marko Janković može da bude zadovoljan igrom pojedinih potencijalnih reprezentativaca koji su igrajući za selekciju Beograda pokušali da se nametnu za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Australiji i Novom Zelandu.

Srbija je trenutni lider Evropskog šampionata B i 16. maja u Beogradu očekuje jednu od ključnih utakmica protiv Rusije u Beogradu u prvoj fazi kvalifikacija za SP:

Povezana vest:  Telenor i Olimpijski komitet Srbije organizovali doček srpskih olimpijaca

Lajonharsti će tako u subotu 9. maja na stadionu (17.00) Nastavnog centra Makiš biti poslednji test Srbiji uoči duela sa Rusijom.

Pre utakmice, Englezi su sa osobljem Ragbi 13 Federacije Srbije i Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva, na čelu sa otpravnicom poslova Trejsi Galager, posetili Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sremčica“ i osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Duško Radović“ u Sremčici, gde su obavili kraću demonstraciju ragbija 13.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Elit arčeri najbolji klub na turniru „Arene br. 1“ u Kovilovu

Takođe pre utakmice odigran je i turnir za pionire na kome su učestvovali Sremčica, Crvena zvezda i Partizan.