Serbia v Lionhearts 02RAGBI 13
Srbija dočekuje Rusiju u nastavku kvalifikacija za SP
 
Ragbi 13 reprezentacija Srbije u subotu 16. maja (17.00) na stadionu Nastavnog centra Makiš u Beogradu dočekuje Rusiju u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Australiji i Novom Zelandu.
Meč se igra u okviru Evropskog šampionata B u kojem je Srbija trenutni lider u konkurenciji subotnjeg rivala, Ukrajine i Italije. Ovo takmičenje je prva faza kvalifikacija za naredno Svetsko prvenstvo iz kojeg će u narednu rundu otići tri prvoplasirane selekcije.
Evropa daje još tri učesnika SP, a za ta tri mesta u drugoj fazi kvalifikacija boriće se uz tri najbolje ekipe iz Evropskog šampionata B, pobednik Evropskog šampionata C, Vels i Irska.
Na mini pripremama selektor Marko Janković je pozvao 30 igrača od kojih ća naknadno u zavisnosti od zadravstvene situacije odrediti 20 koji će biti u samoj ekipi za subotnji meč.
Na spisku su: Dalibor Vukanović,  Aleksa Radić, Stefan Nedeljković, Dalibor Samardžić, Stevan Stevanović, Milan Čobanović (Dorćol), Leo Dodić, Stefan Ilić, Džavid Jašari, Dragan Janković, Vlado Kušić, Nikola Srbljanin, Branko Čarapić, (Partizan), Miloš Đurković, Žarko Kovačević, Pero Madžarević (Radnički Nova Pazova), Vladica Nikolić (Roan, Francuska), Vladislav Dedić, Vojislav Dedić, Miloš Zogović, Miloš Kostadinović, Slobodan Manak, Petar Milanović, Miodrag Tomić, Miloš Ćalić, Denis Čengaj, Vuk Štrbac (Crvena zvezda), Đorđe Gak, Stefan Nikolić (Tašmajdan Tigrovi).
–  Zadovoljni smo trenutno formom igrača koju su prikazali u pripremnoj utakmici protiv engleskih Lajonhartsa prošlog vikenda. Odnos i zalaganje su bili na najvišem nivou i nadamo se da ćemo uz pomoć publike ostvariti rezultat protiv Rusa koji nam garantuje mirnu završnicu takmičenja u Evropskom šampionatu B i plasman u narednu rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo – rekao je uoči meča Janković.
U dosadašnjem toku takmičenja Srbija je prošle godine savladala u Beogradu Italiju (45:6) i Ukrajinu (40:14), dok je jedini poraz zabeležila upravo u Rusiji – 20:6.
Povezana vest:  KUGLANJE, Dva derbija u četvrtfinalu Kupa Srbije Senta Visa prom – Beograd „Poštanska štedionica“ i Metalac – Partizan!