juventus slavljeJuventus odoleo u Madridu i plasirao se u finale LS

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su večeras u Madridu, u revanš utakmici polufinala, igrali protiv ekipe domaćeg Reala nerešeno 1:1.
Veliki uspeh italijanski klub je izborio zahvaljujući pobedi u prvom meču u Torinu sa 2:1.
Ništa od finala Real – Barselona, kojeg su priželjkivali brojni ljubitelji fudbala. Juventus je pomrsio račune španskom „kraljevskom klubu“, desetostrukom evropskom prvaku i braniocu trofeja, i zasluženo stekao šansu da se bori za treću titulu, prvu od 1996. godine.
Domaćin je „izgoreo“ u prevelikoj želji da spase sezonu i dođe do barem jednog trofeja. Većim delom spektakularne utakmice Real je bio bolji i nadmoćniji tim, stvorio je niz povoljnih šansi (Benzema, Bejl, Ronaldo, Rodrigez), ali je izvanredni golman Bufon bio nesavladiv.
Madriđani su od početka opsedali protivničku mrežu, poveli su golom Ronalda iz prestrogo dosuđenog penala, i činilo se da su bili na dobrom putu ka konačnom uspehu.
Bio je to Ronaldov ukupno 307. za Real u svim takmičenjima, čime se izjednačio na drugom mestu klupske liste strelaca sa legendarnim Alfredom di Stefanom. Ispred njih je samo Raul Gonzales sa 323 pogotka.
U nastavku susreta, međutim, nije sve funkcionisalo kako je zamislio trener Karlo Anćeloti. Nešto opreznija igra kažnjena je desetak minuta posle odmora, kada je bivši igrač Reala Alvaro Morata iskoristio statičnost odbrane protivnika nakon što je Pogba ubacio loptu u šesnaesterac, i doneo Italijanima izjednačenje.
Ostatak utakmice protekao u stihijskim napadima Reala i brojnim propuštenim prilikama, ali ni Juventus nije igrao zatvoreno, pa je stopostotnu šansu propustio Markizio dvadesetak minuta pre kraja, a mrežu je mogao da zatrese i Pogba.
Sve u svemu, Juventus je zasluženo prošao u finale. Igrao je hrabro i taktički veoma dobro, pa je umeo da sačuva dragoceni gol prednosti iz prvog meča u Torinu.
Golman Reala Iker Kasiljas večeras je odigrao 150. utakmicu u Ligi šampiona i izjednačio se sa Ćavijem iz Barselone, koji je taj broj dostigao na jučerašnjem meču protiv Bajerna.
U borbi za trofej Lige šampiona Juventus se sastaje sa Barselonom, koja je u dvomeču polufinala bila uspešnija od Bajerna iz Minhena (3:0, 2:3).
Real Madrid – Juventus 1:1 (Ronaldo 23. penal – Morata 57)
Ekipe su igrale u sledećim sastavima:
Real Madrid: Kasiljas, Karvahal, Varan, Serhio Ramos, Marselo, Rodrigez, Kros, Isko, Bejl, Benzema (od 67. Ernandez), Ronaldo.
Juventus: Bufon, Lihtštajner, Bonuči, Kjelini, Evra, Markizio, Pirlo (od 79. Barzalji), Pogba (od 89. Pereira), Vidal, Tevez, Morata (od 84. Ljorente).
Sudio je Jonas Erikson iz Švedske.
Finale Lige šampiona između Juventusa i Barselone biće odigrano 6. juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Povezana vest:  Viljareal i Valensija podelili bodove

PHOTO: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images Sport