Crvena zvezda - Dorcol 14.04.2015. 02RAGBI 13
U nedelju finale Kupa Srbije, Zvezda – Dorćol
 
Finale Kupa Srbije u ragbiju 13 između Crvene zvezde i Dorćola igra se u nedelju 7. juna (18.00) na terenu Nastavnog centra Makiš u Beogradu. Biće to novi sudar dve najuspešnija srpska ragbi kluba koji su u međusobnim duelima poslednjih sezona odlučivali o svoim nacionalnim trofejima.
Dorćol je branilac trofeja u Kupu, ali je prošle sezone Zvezda prekinula 12 godina dugu dominaciju svog velikog rivala iznenađujućom pobedom u finalu – 36:26. Na startu sezone Dorćolci su se donekle revanširali trijumfom u Superkupu Srbije sa 44:36.
Međutim u prvom delu sezone u Prvoj ligi Srbije, crveno-beli su u naknadno odigranom meču 2. kola ponovo bili bolji – 46:30. Dorćol je inače za sada jedini osvajač nacionalnog Kupa u istoriji, zbog čega ragbisti Zvezde žele da ostvare istorijski uspeh.
Obe ekipe su u dobroj formi uoči finala – uprkos porazu (58:30) crveno-beli su prošlog vikenda odigrali odličnu utakmicu u Francuskoj protiv selekcije Rona- Alpija odigranom u okviru  proslave 80 godina od osnivanja lokalnog kluba Rasing kluba Roan XIII. Sa druge strane, Dorćol je u zaostaloj utakmici Prve lige bili bolji od Radničkog iz Nove Pazove sa 62:28.
Očekuje se da oba tima zaigraju u najjačim sastavima, pošto su prethodnih nedelja imali problema sa povređenim i rovitim igračima, mahom reprezentativcima koji su izborili istorijsku pobedu protiv Rusije u Evropskog šampionatu B.
U Makišu je inače predviđena prava mala ragbi fešta jer će se u uvertiri finala Kupa (16.00) igrati finale Štita Srbije, utešnog takmičenja za ekipe koje su eliminisane u četvrtfinalu Kupa. Za ovaj trofej boriće se Radnički iz Nove Pazove i Soko.
Ragbi nedelju u Beogradu zaokružiće odloženi meč 5. kola Prve lige Srbije u kojem se na Adi ciganliji (15.00) sastaju Tašmajdan Tigrovi i Radnički iz Niša. U pitanju je derbi začelja između ekipa koje još uvek nisu osvojile niti jedan poen u ovoj sezoni.
Povezana vest:  Uručenjem medalja završen FIDE Grand Prix turnir u Beogradu