ronjenje kzn 25 maj

SP u ronjenju na dah u Beogradu od 19. do 28. juna

Individualno bazensko prvenstvo sveta u ronjenju na dah biće održano u Beogradu od 19. do 28. juna na bazenima Sportsko – rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“, najavili su danas organizatori ovog takmičenja.
-Beograd je drugi put domaćin ovog nadmetanja zbog dobre organizacije prvenstva 2013, iako su u konkurenciji bili Grčka i Australija – istakao je član Organizacionog odbora i međunarodni sudija u ronjenju na dah Petar Bojović,
On je saopštio da će na šampionatu sveta učstvovati 130 ronilaca iz 27 zemalja.
Ronioci će se takmičiti u tri discipline: Dinamika bez peraja (DNF), dinamika sa perajima (DYN) i statika (STA).
Bojović je rekao da na prvenstvo dolaze najveća imena ronjenja na dah. Takmičiće se Ruskinja Natalija Molčanova, koja je na prošlom bazenskom prvenstvu u Beogradu osvojila tri zlatne medalje, a vlasnica je svetskih rekorda u šest disciplina.
Dolazi i Katarina Turčinović iz Hrvatske, mlađa takmičarka koja postiže odlične rezultate i Amber Burk iz Australije. 
Na takmičenju učestvuju i ronioci na dah iz Srbije – Mladen Jovanović , Stefan Anđus, Nataša Bošković, Balta Lena Jovanović koja drži nacionalne rekorde u statici, dinamici i konstantnom balastu u dubini. 
Najveći uspeh srpskih ronilaca na dah je bronzana medalje koju je osvojio ženski tim na svetskom timskom prvenstvu u Nici 2012.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizan igra sutra protiv Mladosti u Slohokej ligi

PHOTO: ATAIMAGES.RS