david-guetta

Dejvid Geta komponuje himnu Euro 2016.

Upravo u trenutku kada je počela prodaja karata za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016, UEFA je otkrila da će himnu turnira komponovati svetski poznati di-džej Dejvid Geta.
-Zvaničnu muziku će komponovati Dejvid Geta. On će biti zvanični kompozitor i muzički ambasador turnira – rekao je predsednik UEFA Mišel Platini tokom konferencije za štampu koja je danas održana u Parizu.
Francuski di-džej i muzički producent je u poslednje vreme radio sa nekim od najpoznatijih svetskih izvođača poput Madone, Rijane i Niki Minaž. 
Njegov izbor, međutim, nije naišao na opšte odobravanje. Mnogi strahuju da će im ta „himna“, koja će se neminovno besomučno vrteti na svim medijima, „upropastiti leto 2016.“
-Tražiti od Gete da komponuje muziku za Euro, to je kao da od rijaliti starlete tražite da vodi kulturnu emisiju – ogorčeno je komentarisao jedan korisnik Tvitera.
Petnaesto Evropsko prvenstvo u fudbalu, najznačajniji turnir u ovom sportu na starom kontinentu, održaće se u Francuskoj od 10. juna do 10. jula 2016. uz učešće 24 ekipe. 

Povezana vest:  Živković: Želeli smo da napadamo