saaf-logoAMERIČKI FUDBAL, SAAF

 

Rasplet: Ide li Inđija direktno u A diviziju?

 

 

U nedelju su na programu dve utakmice B divizije Superlige američkog fudbala, a u jednoj od njih očekuje se odgovor na pitanje da li će “Indijanci” iz Inđije kao prvoplasirani ostati na toj poziciji i nakon poslednjeg ligaškog nastupa u 2010. i tako steći pravo da naredne sezone nastupe u elitnom rangu takmičenja?

Vodeća Inđija trenutno ima isti učinak (4-1) kao i novokneževački Grofovi i mladenovački Forestlendersi, ali ima najbolji odnos postignutih i primljenih poena u međusobnim susretima. Pobeda u Subotici, protiv Spartanaca, i defitinivno bi “Indijance” vinula u A diviziju bez obzira na ostale rezultate.

Povezana vest:  KROS KANTRI, Šveđaninu Olsonu zlato na 50 kilometara na SP

O važnosti narednog susreta svedoče i reči defanzivnog linijaša ekipe iz Inđije, Zorana Radivojevića: – U Subotici nas čeka utakmica sezone u kojoj treba da damo svoj maksimum i da pobedom overimo ulazak u A diviziju. Mislim da nam to neće biti nimalo lako jer se ekipa iz Subotice pokazala kao dobar tim, koji igra sve bolje, plus igraju pred domaćom publikom. Ipak čvrsto verujem u moj tim i pobedu sa kojom bi ostvarili ovosezonski cilj a to je plasman u elitni rang.

Povezana vest:  Milutin Stefanović „pogodio“ treću olimpijsku kvotu za srpsko streljaštvo

Spartanci, pritom, imaju svoj cilj: posle tri pobede i dva poraza, nada i dalje tinja u Subotici da vodeći trio nije jedini koji može u elitu. Samo prvoplasirani će se direktno tamo i plasirati, no i drugoplasirani ima čemu da se nada jer mu sledi baraž protiv petoplasiranog tima A divizije, Legionara.

Zbivanja u Subotici itekako će se osluškivati u Kikindi, gde debitantima u Superligi, ekipi Mamuta, gostuju Grofovi koji do prošlog vikenda nisu znali za poraz. Prepuštanje liderske pozicije Inđiji moglo bi da bude samo privremeno ako “Indijanci” ne slave u Subotici, pa se ekipa iz Novog Kneževca nada i sopstvenom, ali i uspehu Spartanaca.

Povezana vest:  Anđus: Čekam da država uradi svoj posao

Superliga u američkom fudbalu – B divizija

Nedelja, 30. maj:

16h Kikinda Mamuti – Grofovi Novi Kneževac (Novi Kozarci, stadion Sloboda)

17h Subotica Spartanci – Indija Indians (stadion Šupljak)

Tabela: Inđija 4-1, Grofovi 4-1, Mladenovac 4-1, Subotica 3-2, Vršac 1-4, Kikinda 0-3, Hajlenders 0-4