angel_warriors_logoAMERIČKI FUDBAL, EFAF KUP

 

Ratnici u borbi za polufinale

 

U drugom kolu Challenge kupa, Angel Warriorsi dočekuju rumunsku ekipu Bukurešt Warriorsa. Utakmica će se odigrati na terenu FK „Sloboda“ u nedelju, 30.05.2010. sa početkom u 13 h. Ovo je prva međunarodna utakmica američkog fudbala u našem gradu i zato pozivamo sve ljubitelje ovog sporta da dođu u što većem broju i tako uveličaju ovaj, za nas, veoma značajan događaj.

Čačanski Ratnici su veliki favoriti, ali kuriozitet ovog meča je u tome što za prolaz u polufinale nije dovoljna samo pobeda. Podsetimo da smo u Istambulu protiv Sultana odigrali nerešeno, dok su Turci slavili u Rumuniji rezultatom 46:0. Dakle, za prolazak u polufinale i ogroman uspeh za naš klub, potrebna nam je pobeda od najmanje 47 razlike. Iako ova cifra izgleda velika, nije i nedostižna. Moral u ekipi je na veoma visokom nivou i svi su ubeđeni u uspeh.

Povezana vest:  EP U ŠAHU ZA ŽENE 2013, Ministarka Alisa Marić otvorila pojedinačno prvenstvo Evrope

Ukoliko se Ratnici plasiraju u polufinale, tamo ih čekaju Istambulski Cavaliersi koji su imali lagan posao u svojoj grupi, a već su preuzeli šamponski pehar svoje zemlje od Sultana.

Marko Nikolić, predsednik Ratnika, takođe veruje u plasman svog tima u naredni stepen takmičenja: – Pre četiri godine kada smo osnovali klub imali smo cilj i viziju, sada sve to konačno postaje ralnost. Retko ko je verovao da će za kratko vreme da se uradi ovako mnogo, ali uz puno truda i zalaganja, podršku grada Čačka i sponzora, konačno smo uspeli, prva međunarodna utakmica američkog fudbala u Čačku, zaista velika stvar za naš klub, ali i grad. Na početku ove sezone postavili smo visok cilj, a to je plasman u play off Challenge cup-a i završnica nacionalne lige Srbije. Prvi korak je savladati Rumunsku ekipu sa više od 47 poena razlike. Naš tim ima kvalitet, želju i sve što je potrebno da to postigne, i nadam se da ćemo to pokazati i na terenu. Kao i uvek prednost nam je domaći teren i publika koja nas prati i verno navija za nas. Nadamo se da će uživati u jednom spektaklu koji se retko viđa.

Povezana vest:  RITMIČKA GIMNASTIKA, Ruskinji Kanajevoj zlato na SP u Moksvi

Ambicije ne krije ni jedan od reprezentativaca iz redova Čačana, QB Đorđe Avramović: -Ponosni smo što ćemo u nedelju da predstavljamo svoj grad u ovom prestižnom takmičenju, ali ulazimo sa jednom otežavajućom okolnošću jer moramo da jurimo rezultat, nadamo se najboljem, verujem u svoju ekipu i da nećemo imati većih problema za dalji plasman. Rumuni su mlada ekipa ali mi u svakom slučaju ulazimo oprezno jer samo sa takvim pristupom možemo do pobede i do pohoda, nadam se, ka jednoj tituli ove godine.

Povezana vest:  KUGLANJE, POJEDINAČNA PRVENSTVA VOJVODINE