vanja udovicic profil okt 2013Udovičić: Želimo veći broj sportskih događaja u Srbiji

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da je Srbija zemlja sporta i da bismo voleli da bude centar većeg broja sportskih dešavanja, te da su nadležni uvek otvoreni za saradnju.
Kako je saopštilo Ministarstvo omladine i sporta, Udovičić je danas u Bakuu prisustovao EPAS neformalnoj ministarskoj konferenciji, čije su glavne teme promovisanje društvene održivosti velikih sportskih događaja i saradnja na nivou Evrope u organizaciji sportskih događaja.
Udovičić je na konferenciji govorio o pozitivnim i negativnim efektima organizacije velikih takmičenja, navodeći kao primer Univerzijadu u Beogradu 2009. godine i Evropsko prvenstvo u rukometu 2012.
-Organizacija sportskih događaja je velika stvar za svaku zemlju. Kroz organizaciju različitih sportskih manifestacija i takmičenja pokazali smo da smo, pre svega, vrlo odgovorni kada je reč o tome, da smo dobri domaćini i da imamo šta da pokažemo svetu – rekao je Udovičić.
Kako je naglasio, i skup koji je danas održan u Bakuu je veoma značajan sa aspekta sticanja novih iskustava, znanja i ideja u organizaciji velikih sportskih događaja.
Predstavnici EPAS-a (Prošireni parcijalni sporazum o sportu) i Saveta Evrope pohvalili su na konferenciji Srbiju kao zemlju koja uvažava nevladin sektor i usko sarađuje sa nevladinim organizacijama.
Konferenciji je prisustvovao veliki broj ministara iz resora sporta, a Udovičić se sastao sa kolegama iz Rusije, Portugala, Grčke i Crne Gore, sa kojima je razgovarao o dosadašnjoj i budućoj saradnji u oblasti sporta.

Povezana vest:  Sportista iz Afrike nije pozitivan na ebolu