1visnja23svizajednoKUGLANJE
Budai i Kljajićevo pobednici turnira „Dani višnje“ u Feketiću
 
Janoš Budai kuglaš ekipe Vrbasa pobednik je turnira „Dani višnje“ održanog na jednoj stazi u kuglani Jadrana iz Feketića. U finalu (deset hitaca u pune, deset u „čišćenju“) savladao je Miloša Mihajlovića iz  kluba Kljajićevo. Dva treća mesta u konkurenciji preko 30 kuglaša pripala su Darku Rauku iz Golubinaca i  Vladimiru Duvnjaku iz ekipe „Pjer Koprivica“.
Najbolja selekcija bio je tim Kljajićeva sa 268 čunjeva ispred Vrbasa sa 263 i selekcije „Pjer Koprivica“ sa 247 čunjeva. Učestvovalo je deset ekipa sa po tri kuglaša. Najstariji učesnik bio Laslo Fekete iz Feketića sa 71 letom.
Održano je i takmičenje u stonom tenisi i pravljenju gulaša.  Žiri za ocenjivanje đakonija iz 17 kotlića koji su se od jutra krčkali u dvorištu kuglane, predvodio je  Miloš Petrov Marko istaknuti član kuvarskog esnafa koji je  prvu nagradu dodelio pasulju iz kotlića nad kojim je bdio  Mihalj Kutlar iz ekipe Maks Bad.  Drugo mesto pripalo je gulašu Dragana Mitića, dok je treći bio  gulaš Zoltana Vekšea. Bez trofeja, iako su za njih navijali svi učesnici turnira, ostale su ekipe sastavljene od kuglaša i kuglašica koji su učestvovali i na turniru, „Promostar“ iz Subotice i Kljajićevo. Dragoslav Mudrić, Vlado Hodak i Slobodan Dopuđ bila su tri najbolja stonotenisera.
Radislav Stojnović, predsednik Kuglaškog kluba Jadran iz Feketića, koji je bio organizator ovog turnira, uručio je i priznanja na završetku kuglaškog turnira  u prisustvu dvojice vrednih sudija Pjera Koprivice i Ivana Mesaroša.
Posebno priznanje pripalo je Kuglaškom savezu Srbije za osvojenu titulu šampiona sveta nedavno u Nemačkoj koje je primio predsednik KSS Uroš Dragojlović.
U kulturno umetničkom programu učestvovali su članovi folklornog društva „Petar Petrović Njegoš“ iz Lovćenca.
Povezana vest:  SVETSKI KUP, KUP NACIJA, Česi neočekivano osvojili Kup nacija