vanja udovicic mos

Udovičić: Više ima kladionica nego obrazovnih institucija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić upozorio je danas da se veliki broj mladih i dece kladi, istakavši da treba da zabrine uticaj kladionica na mlade i najavio da će ministarstvo raditi na uređivanju te oblasti uključujući i internet klađenje.
-Više ima kladionica od institucija koje se bave edukacijom – rekao je Udovičh na Forumu „Zaštita etičkih principa i integriteta savremenog sporta“, koji je organizovao Tanjug u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta.
Udovičić je podsetio da je UEFA upozorila da u srpskom fudbalu ima nameštanja utakmica i rekao da će to ministarstvo stupiti u kontakt sa organizijom, koja je skrenula pažnju na taj problem i dodao da ranije nije bilo indikacija da je u Srbiji to izraženo.
Prema njegovim rečima, Zakonom o sportu predviđenje su kaznene odredbe koje prate Zakon o krivičnim delima i koje su, naveo je, izuzetno stroge.
-Dugi sudski procesi su ono što smo videli kao neefikasnost – rekao je Udovičić navodeći primer Velike Britanije gde počinilac u roku od 24 sata biva procesuiran.
On je naglasio da će se u narednom periodu ući u izmene i dopune zakona kako bi se to poboljšalo, precizirajući da dugi sudski procesi predstavljaju razliku od engleskog zakona, gde se počinilac nedoličnog ponašanja procesuira u roku od 24 sata.
Udovičh je podvukao da je u Briselu skrenuo posebnu pažnju na uspon nasilja u srpskom sportu.
Volja za rešavanje problema nije samo na vlasti nego i na moralu svakog sportsite i kluba jer, kako je kazao, klubovi organizuju nameštanje utakmica kako bi nadomestili manjak finansijskih sredstava.

Povezana vest:  BADMINTON, Ekipno prvenstvo Srbije za mešovite timove