zvezda 2015KUGLANJE
Visoki ciljevi „crveno belih“

Kuglaši Crvene zvezde, kao i u svakoj sezoni, imaju visoke ciljeve – juriš na šampionsku titulu u Super ligi Srbije, dobro predstavljanje srpskog kuglanja na Kupu NBC federacije u oktobru u Ricingu u Austriji i odbrana titule ekipnog šampiona Srbije u juniorskoj konkurenciji- istakao je na predstavljanju kluba u pres centru Sportskog društva Crvena zvezda predsednik „crveno – belih“ kuglaša Miroslav Macura.
– Imamo mladu ekipu u kojoj su kadeti i juniori u većini, uz nekoliko seniora i zbog toga su ovakve ambicije i realne – rekao je Miroslav Macura.- Na duže staze, cilj Crvene zvezd je i igranje u Ligi šampiona i osvajanje titule u ovom najprestižnijem tekmičenju za klubove. Potrebno je samo vremena da stasaju naši poletaci, ali je dobro imati plan da i rukovostvo kluba a i igrači znaju čemu treba da streme… U oktobru u Ricingu je na Kupu NBC federacije dobar test za ovu generaciju da vide gde su u svetskom kuglanju.
Direktor SD Crvena zvezda Igor Milojević čestitao je kuglašima i rukovodstvu kluba na sjajnim rezlutatima ove sezone i potom je uručio prigodan poklon mladom kuglšu Crvene zvezde Marku Antiću osvajaču dva svetska zlata na kadetskom Šampionatu sveta u Špajherzdorfu u Nemačkoj u maju:
– Ekonomska kriza sprečava sportsko društvo da budu izdašnije prema klubovima u finansijskom pogledu, ali strategija je da makar pokušamo da svakom kolektivu obezbedimo krov nad glavom i vrhunske uslove za treninge i takmičenja. Pokušaćemo da u dogledno vreme u saradnji sa rukovodstvom kuglaškog kluba rešimo problem kuglane, jer svaki zakup otežava život klubu a u toj situaciji su dve trećine naših članova. Kuglaški klub je primer, koji uvek i na svakom mestu ističem, kako se i u ovim teškim vremenima radom, entuzijazmom i zalaganjeme mogu da postignu vrhunski rezultati. Velike zasluge pripadaju, naravno, igračima ali i predsedniku kluba Miroslavu Macuri koga uvek navodim za primer sportskog radnika koji sa mnogo upornosti „vuče“ klub ka uspesima na ponos cele porodice crveno – belih.
Ove sezone Crvena zvezda je bila treća u Super ligi Srbije i izborila učešće na Kupu NBC federacije. Ekipa je osvojila prvo mesto na međunarodnom turniru u Banjaluci i drugo u Skoplju, Željko Miličević je osvojio pojedinačnu bronzu na Šampionatu Srbije i zlato u miksu, juniori su se okitili četvrtom uzastopnom ekipnom titulom šampiona Srbije, Bojan Kličarić je bio dvostruki juniorski vicešampion Srbije, Marko Antić ima kadetsko srebro i bronzu…
U novu sezonu Crvene zvezda će ući sa dva mlada igrača iz Doline iz Padine Mihalom Garafijatom i Želislavom Jakabom, koji su igrali i za kadetsku reprezentaciju, a u planu je da zaigra i junior iz Bileće Marko Vujović. Kroz superligaško kaljenje su lane već prošli juniorski i kadetski reprezentativci Marko Anrtić, Bojan Kličarić i Ivan Anđelković. U timu su ostali iskusni nekadašnji šampioni Srbije Saša Juhas i Željko Miličević i uvek pouzdani prvotimci Jovan Kerečki, Ilija Kornjača, Ljubiša Suzić, a ako zatreba tu su i predsednik Miroslav Macura i Milan Ostojić.
– Zahvaljujem se Sportskom društvu Crvena zvezda na svemu što čini za kuglaški klub, znamo da bi pomogli i više da imaju. Nadamo se da će tako biti i u novoj sezoni i da ćemo se zajedno radovati uspesima – dodao je Miroslav Macura.
Na konferenciji za medije predstavljeni su novi dresovi kuglaša Crvene zvezde koje je obzbedio Jovan Kerečki i njegova renomirana subotička firma „Promostar“.

Povezana vest:  SKIJANJE, DOPING, Poništeni rezultati Kornelije Marek sa OI u Vankuveru