vrbas 2015 2

KUGLANJE
Zavarko sa talentima u Vrbasu

Vilmoš Zavarko, najbolji kuglaš sveta prisustvovao je kampu talenata Kuglaškog saveza Srbije i Ministarstvu omladine i sporta Srbije i družio se sa polaznicima na kuglani u Vrbasu. Bio je demonstrator u kampu i 2014.
– I Vilmoš Zavarko, ali i mnogi reprezentativci Srbije koji su, na primer, ove godine na seniorskom ekipnom Šampionatu sveta osvojili zlato, kao i svi članovi kadetskih i pionirskih selekcija koji su doneli osam medalja na Šampionatu sveta i Svetskom kupu u Špajherzdorfu, prošli su kroz ovakve kampove – istakao je predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović.- Oni su nešto najdragocenije što srpski sport ima i hvala Ministarstvu omladine i sporta na velikoj podršci. Ove godine su sredstva nešto manja pa nismo mogli da pozovemo veći broj polaznika, iako imamo sjajnu generaciju, što je šteta. Vrabas se pokazao kao izvanredna baza za kuglaške kampove, prošle godine je bio i domaćin kampa Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC i zahvaljujemo se našim domaćinima u Vrbasu na gostoprimstvu i odličnim uslovima.
U kampu su bili – pionirski uzrast: Bogdana Trailović (Trstenik PPT), Zoran Baracka (Slavia, Kovačica), Miloš Rajić, Dejan Radonjić (obojica Kristal, Zrenjanin), Jelena Barać (Apatin), Kristina Trošić (Trstenik PPT), Moni Kovač, Andrea Delić (obe Spartak, Debeljača), Miona Grujić (Banat) i Tatjana Repajić (Srem, Ruma), mlađi kadetski uzrats: Želislav Jakab (Crvena zvezda), Sebastijan Molnar (Jedinstvo, Novi Bečej), Pavle Stojanović (Car Lazar Kruševac), Mark Balint (Senta Visa prom), Dušan Pejin (Jedinstvo), Želimir Černjoš (Slavia, Kovačica), Maša Grujić (Banat), Ivana Arsić (Trstenik PPT), Leona Zarin (Banat), Milena Jurišić, Vladana Obrenić (obe Kristal), Gordana Rodić (Pobednik, Beograd), Tanja Petrović (Trstenik PPT), Jovana Krajnović (EDB Beograd).
Rukovodici kampa bili su Vojko Pavlović selektor juniora, Mirko Čukvas selektor kadeta i pionira i Ljubomir Štetin selektor kadetkinja i pionirki.
U kampu su bili i Sebastijan Molnar, koji je u tandemu sa Markom Antićem osvojio kadetsko svetsko zlato ove godine i Tanja Petrović koja se ove godine na pojedinačnom Svetskom kupu za pionirke u Špajherzdorfu okitila bronzom.
Najmlađi učesnici bili su Andrea Delić iz Debljače i Miloš Rajić iz Kristala oboje rođeni 2004. Malena Andrea Delić je pravi biser srpskog kuglanja i Vilmoš Zavrko sa zadovoljstvom se fotografisao sa njom.
– Ima sve što treba da se razvije u izuzetnu kuglašicu – tehniku, stil i pre svega ogromnu volju i ljubav prema kuglanju. Vidi se da uživa da kugla i pobeđuje– rekao je Zavarko.
Kamp talenata KSS i MOS obišli su i članovi UO KSS, Stručnog saveta i predsednici komisija KSS.
Međunarodni kamp talenata FIK NBC održaće se ove godine u Češkoj u Prerovu od 2. do 8. avgusta i sa našeg kampa u Vrbasu učestvovaće troje polaznika: Sebastijan Molnar, Tanja Petrović i Moni Kovač. Direktor kampa biće selektor srpske muške seniorske reprezentacije, prvaka sveta, Miloš Ponjavić. Srbija će imati ukupno petoro učesnika starosti 15 i 16 godina, a vodiće ih selektor kadeta Mirko Čukvas: Tanja Petrović, Moni Kovač, Mateja Šakić, Vuk Boškov i Sebastijan Molnar.

Povezana vest:  Uspeh srpskih biatlonaca