angel_warriors_logoAMERIČKI FUDBAL, EFAF

 

Ekipa čačanskih Ratnika stigla do polufinala

 

Ekipa čačanskih Ratnika, lako se izborila sa imenjacima iz Bukurešta i na taj način se plasira u polufinale Čelendž kupa. Iako je pobeda od 47 poena razlike, koliko je trebalo za dalji plasman,  izgledala kao veoma težak zadatak, Čačačni su uspeli da stignu i prestignu tu cifru. Na kraju meča, rezultat je glasio 68:0 za Anđeoske Ratnike. Utakmica je odigrana na stadionu FK „Sloboda“ u Čačku u odličnoj atmosferi, pred oko 500 domaćih navijača.

 

Već u svom prvom napadu, RB Marko Protić postize prvi tačdaun trčanjem za 25 jardi uz uspešno pretvaranje Miloša Jevremovića za 2 poena. Odma zatim, mladi DE Nikola Simović, postiže tačdaun iz odbrane, trčanjem za 30 jardi posle pokupljenog fambla (Filip Maksimović za 2).  Napad Čačka se nije dugo zadržavao na terenu jer su uglavnom već posle prve akcije postizali poene, dok je defanzivna linija uspevala da osujeti svaki pokušaj Rumuna . Tačdaunovi su se ređali kao na traci, pa su u nastavku meča poentarili najpre dva puta WR Miloš Jevremović, oba puta na pas od 30jardi QB-a Đorđa Avramovića uz jedno pretvaranje za 2 Jevremovića. Svoj prvi tačdaun u seniorskoj konkurenciji, postigao je i junior, WR Jovan Pavlović trčanjem za 31 jard (Tanović za 2). Zatim je usledio i treći tačdaun Jevremovića na pas od 20 jardi Avramovića. Do kraja poluvremena, još jednom je poentirao Protić, ovoga puta trčanjem za 10 jardi (Avramović za 2) i tako omogućio svojoj ekipi da ode na odmor sa potrebnom prednošću.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Otkazan superveleslalom, titula Tini Maze

 

Drugo poluvreme, otvorio je ponovo Jevremović, fenomenalnim trčanjem za 60 jardi (Živković za 2). Nakon toga, šansu su dobili svi juniori i odlično je iskoristili, pogotovu u odbrani, dozvolivši protivniku da uzme nepunih 50 jardi za celo poluvreme. Do kraja meča nije bilo većih uzbuđena. U poslednjoj četvrtini, FB Branislav Marković postavio je konačan rezultat, trčanjem za 3 jarda (Maksimović za 2).

Povezana vest:  SK u Pekingu: Petrov 23. vazdušnim pištoljem, Vukašinovićeva prebrodila eliminacije trostava

 

Najbolji u redovima domaćina bili su WR Miloš Jevremović, sa osvojenih 177 jardi uz 4 tačdauna i 2 pretvaranja za 2 poena i QB Đorđe Avramović koji je prebacio 224 jarda uz tri tačdaun pasa i pretvaranje za 2 poena. Sjajnu odbranu, predvodio je LB Aleksandar Jovanović sa preko 20 obaranja.

 

FB Anđeoskih Ratnika, Branislav Marković, izjavio je nakon meča: – Pred nama je bio težak cilj, ali smo uspeli da ga ostvarimo zahvaljući odličnoj igri celog tima. Čestitao bih svojoj ekipi na pobedi i plasman u polufinale. Sada moramo da treniramo još jače i nadam se donesemo pehar u naš grad.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Zoltan Dognar novi trener Spartanaca

 

Protivnik Ratnika u polufinalu biće istanbulski Cavaliersi koji su pre nekoliko dana osvojili titula šampiona Turske.