doping

Konte optužio sportske čelnike za prikrivanje dopinga

Kontroverzni bivši vlasnik laboratorije BALKO Viktor Konte, koji je 2000. godine bio u centru velike doping afere, optužio je danas vodeće sportske organizacije da su prikrivale pozitivne doping nalaze američkih olimpijskih šampiona.
Kako je Konte rekao za „Japan tajms“, Međunarodna antidoping agencija (WADA) nije želela da proverava testove elitnih sportista „kako se ne bi urušio čitav olimpijski pokret“.
Konte, koji je nekoliko meseci između 2005. i 2006. proveo u zatvoru zbog distribucije zabranjenih supstanci i steroida, navodno je u međuvremenu prešao na stranu boraca protiv dopinga.
On je odslužio zatvorsku kaznu jer je distribuirao steroide sportistima kao što su Merion Džons, Tim Montgomeri i Dvejn Čembers.
U intervjuu za japanski list povodom najnovijeg doping skandala u svetu atletike rekao je da je siguran da su tokom Olimpijskih igara u Seulu 1988. bili zataškani pozitivni doping rezultati američkih atletičara koji su osvojili zlato – Florens Grifit Džojner, Džeki Džojner Kersi i Andrea Filipsa.

Povezana vest:  RAGBI 13, Zvezda dočekuje Taš, lider gostuje u Nišu