NURDOR NIS 03
Za novo dečje hemato-onkološko odeljenje u Nišu – Bolnica za superheroje
 
Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) vas poziva da, od 13. do 16. avgusta posetite štand udruženja koji će se nalaziti na pešačkoj stazi na ulazu kupališta na Adi Ciganliji u periodu od 10-20 časova.
 
Posetioci će imati priliku da se informišu o velikom projektu izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu koji će obezbediti da uslovi onkološkog lečenja mališana iz cele južne Srbije budu po svim evropskim standardima i „po meri deteta“.
 
„Cilj je da ovom akcijom skrenemo pažnju javnosti na tegobe dece obolele od raka i utičemo na podizanje društvene svesti, a time i na poboljšanje uslova lečenja, što predstavlja našu osnovnu misiju. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se ovog vikenda pridruže na Adi Ciganliji i pomognu realizaciju ovog kapitalnog projekta, „Za novo dečje hematoonkološko odeljenje“, za koji će biti neophodno izdvojiti blizu 500. 000 evra!“, poručuje Todor Mančić, predsedavajući NURDOR-a.
 
Sugrađani će imati priliku da daju i svoj lični doprinos u vidu novčane donacije na samom štandu ili slanjem SMS na broj 1150 (cena je 100 dinara i važi za sve mreže). Zaiteresovani posetioci će moći da dobiju sve informacije o samom udruženju i o tome kako mogu da pomognu i priključite se pokretu: Za novo dečje hemato-onkološko odeljenje u Nišu ali i da, za svoju donaciju  izaberu neki simboličan poklon (majicu, kačket, liciderski magnetić, knjigu, privezak…). Najmlađi posetioci će imati priliku da učestvuju u konkursu za najmaštovitiji crtež na temu „Bolnica za superheroje“ u čast malih bolesnika, najhrabrijih boraca na svetu.
 
Projekat rekonstrukcije odeljenja NURDOR realizuje u saradnji sa Kliničkim centrom i Klinikom za dečje interene bolesti u Nišu. Pomoć i podrška prijatelja će biti neophodna!
 
Potražite nas na www.nurdor.org
 
Svakog dana u Srbiji  jedno dete oboli, a svake nedelje jedno dete umre od raka. Od svih bolesti u dečjem dobu i adolescenciji, rak je prvi uzročnik smrti. Ohrabruje, međutim, činjenica da je rak kod dece izlečiv u preko 70% slučajeva, ako se dijagnostikuje na vreme i pravovremeno leči. U Srbiji se od raka godišnje leči oko 500 dece. Najčešće maligno oboljenje kod dece je akutna leukemija, gde je i procenat izlečenja najveći, oko 80%, a terapija traje 105 nedelja.
Povezana vest:  Kako da ne postanete žrtva prevare preko poruka