vanja udovicic mos

Udovičić: Sportisti će ubuduće biti brzo nagrađeni

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obećao je danas da će srpski sportisti ubuduće biti brzo i adekvatno nagrađivani za uspehe na velikim takmičenjima.
Udovičić je čestitao košarkašicama i vaterpolistima, koji su ponaosob dobili po 20.000 i 30.000 evra i najavio da će država nastaviti na ovakav način da vrednuje vrhunske rezultate.
-Poslednji uspeh vaterpolista naravio je veliki pomak kada je isplata nagrada i briga o našim sportistima. Premijer Vučić je obećao da će nagrade biti isplaćene za sedam dana. Ono sto je rečeno, to je i urađeno. Danas nikom ne dugujemo – rekao je Udovičić na konferenciji za medije u Palati Srbija.
On je poručio da najbolji sportisti više neće morati da čekaju po godinu i po dana kako bi bili nagrađeni za svoj rad, kao što je to bio slučaj dok je bio reprezentativac.
-Smatram da su novčane nagrade od 20.000 i 30.000 evra veliki izdatak za budžet Vlade Srbije, ali oni su to apsolutno zaslužili. Zahvaljume se premijeru Vučiću jer je prepoznao značaj sporta. Očekujem da ovakve nagrade budu podstrek i za ostale i da će nas uskoro obradovati i kajakaši, atletičari, košarkaši – rekao je Udovičić.
Prijemu u Palati Srbija prisustovali su generalni sekretari vaterpolo i košarkaškog saveza Srbije Nemanja Marjan i Andrija Kleut, koji su se zahvalili ministru Udovičiću i vladi na čelu sa premijerom Vučićem.
Vlada Srbije usvojila je juče na sednici Rešenje o dodeli novčanih nagrada za osvojene sportske rezultate na svetskim i evropskim prvenstvima u vaterpolu, košarci, atletici, tekvondou i veslanju.
Vaterpolisti su nedavno Kazanju na ubedljiv nacin osvojili titulu prvaka sveta, dok su košarkašice 28.juna u Budimpešti pobedile Francusku sa 76:68 i postale najbolje u Evropi.

Povezana vest:  Srpski sportisti u 2011. godini osvojili 520 medalja