arena ostrava 2015

Arena predstavlja Srbiju na dva velika klupska softbol takmičenja u Češkoj

Češki grad Prag od 16. do 22. avgusta domaćin dva velika klupska softbol takmičenja. Pod okriljem Evropske softbol federacije u isto vreme, samo u dva različita dela grada, biće održana najjača evropska klupska takmičenja ove godine, u konkurenciji žena seniorki. Najbolji timovi Evrope boriće se za naslov najbolje u Premijer Ligi i Kupu pobednika kupova. Srbiju predstavlja prvak države u seniorskoj konkurenciji Arena.
Arena se odlično organizovala ove godine. Rade non stop, bez prekida cele godine. Gro tima čine najbolje juniorske reprezentativke Srbije. Zahvaljujući angažovanju predsednika kluba Predraga Stupara, za Arenu će u Pragu nastupiti četiri odlične igračice iz Češke i jedna sa Novog Zelanda. Čak 13 ekipa će se boriti u Kupu pobednika kupova, dok će u Premijer kupu igrati devet ekipa. Arena je pomognuta od saveza za ovaj put, do koga ne bi došlo da nije finansijske pomoći Ministarstva omladine i sporta – istakao je predsednik Softbol saveza Srbije Slobodan Đurić.
O ambicijama Arene priča Predrag Stupar.
– Ovo je prvi puta da na seniorskom ESF takmičenju učestvuje neki klub iz Srbije. Očekujemo dobar rezultat i ulazak u osam najboljih ekipe. To bi za naš klub i celokupni srpski softbol bio ogroman uspeh. Glavni favoriti su ekipe iz Holandije, Italije, Češke i Švajcarske, koje su pojačane sa više igračica Sjedinjenih Američkih država, kolevke softbola – istakao je Stupar.
Boje Arene braniće: Jasmin Kaijaruna, Sara Marković, Tamara Đerić, Jovana Jovanović, Marija Savić, Sandra Jovanović, Ivana Kuzmanović, Nevena Udovičić, Katarina Karić, Đina Stojković, Aleksandra Stojković, Katarina Labova, Martina Blahova, Michaela Regnerova, Veronika Lučanska.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Počinje seniorsko Prvenstvo Srbije 2015/16.