rugby-ballAMERIČKI FUDBAL

Posle vikend kampa juniorske reprezentacije svi zadovoljni

 

Minulog vikenda, tačnije 31.jula i 1. avgusta održan je dvodnevni kamp juniorske reprezentacije u američkom fudalu pred prestojeći kvalifikaconi turnir za Evropsko prvenstvo koji će se odigrati u Kagujevcu od 22. do 24. avgusta. Ukupno 60 kandidata radilo je pod budnim okom stručnog štaba koji su sačinjavali selektor Zoran Damnjanović kao i pomoćnici Blazo Bojić, Aleksandar Ristić, Darko Cvetković, Vuk Vučković, Marko Vujanac i Marko Korićanac.

Povezana vest:  NHL LIGA, Pitsburg i Krozbi i dalje ruše sve pred sobom

Iako je nedostajalo par igrača koji nisu mogli da prisustvuju zbog privatnih obaveza, to ni malo nije uticalo na atmosferu i intenzitet rada. Odrađena su tri trenniga u veoma visokom ritmu pred završni deo priprema planiranih za polovinu avgusta. Igrači su pokazali izuzetnu disciplinu, taktičku zrelost  kao i talenat što uliva nadu da Srbija ima sta da pokaže na kvalifikacionom turniru protiv veoma ozbiljnih nacionanih timova Velike Britanije, Holandije i Česke.

Povezana vest:  SP HOKEJ NA LEDU, Ubedljive pobede SAD i Finske na SP

Nakon ovog dvodnevog kampa selektor Damnjanović će objaviti konačan spsak od 45 kandidata koji će posle završnih priprema istrčati na teren i braniti boje naše zemlje pred publikom koja se očekuje iz cele Srbije.

Na završnim pripremama predstoji fino uigravanje svih delova tima i pravljenje taktike koje će, nadamo se svi odvesti naše juniore dogodine u Španiju na Evropsko prvenstvo, što bi predstavljalo fantastičan uspeh. Važno je napomenuti da će na kvalifikacionom turniru u Kragujevcu prisustvovati i skaut IFAF-a za tim sveta, što otvara mogućnost da bar jedan naš reprezentatvac zaigra u timu sveta na utakmici protiv juniorske reprezentacije SAD-a, a moguce je da neko od naših trenera učestvuje u stručnom štabu selekcije sveta.

Povezana vest:  Takmičenje u klizanju naredne nedelje u Beogradu

Sve ove vesti otvaraju fantastične mogućnosti za promociju američkog fudbala i njegov dalji razvoj u svakome smislu.