autoput_radovi_mapaRadovi na autoputu kroz Beograd i mostu „Gazela”

 

 

Radovi na rekonstrukciji autoputa kroz Beograd, na deonici od kružne petlje (Španskih boraca) do petlje „Tošin bunar”, smer ka Šidu, počinju noćas. Za saobraćaj će biti zatvorena jedna polovina kolovoza (smer ka Šidu), pri čemu će se saobraćaj odvijati na drugoj polovini kolovoza (smer ka Nišu), i to dve saobraćajne trake ka Nišu i jedna traka ka Šidu. Na kružnoj petlji „Španskih boraca” zatvorena je ulivna rampa u smeru ka Šidu, dok su ostale rampe u funkciji. Na petlji „Omladinskih brigada” zatvorene su izlivna i ulivna rampa u smeru ka Šidu, dok rampe ka Nišu ostaju u funkciji.

Povezana vest:  VICHY IDEALIA, Idealna koža nije više san već nauka!

Istovremeno se zbog radova na mostu „Gazela” u noći između 3. i 4. avgusta za saobraćaj zatvaraju obe ulivne rampe iz ulice Vladimira Popovića (Jurija Gagarina) na most.

Iz Sekretarijata za saobraćaj podsećaju da je režim saobraćaja zbog radova na „Gazeli” i dalje na snazi, odnosno da su zatvorene krajnje leve trake na mostu i ulivne rampe iz Savske ulice i Bulevara vojvode Mišića i izlivne rampe ka Topčiderskoj zvezdi i ulici Kneza Miloša.

Povezana vest:  Regionalni konkurs za mlade modne dizajnere

Alternativni pravci zbog radova na autoputu, na novobeogradskoj strani u oba smera, jesu ulica Milutina Milankovića i Bulevar dr Zorana Đinđića. Mesta uključenja i isključenja sa autoputa su petlje „Tošin bunar” i kružne petlje na ulicama Španskih boraca i Antifašističke borbe. Alternative zatvorenim ulivnim rampama iz ulice Vladimira Popovića na most „Gazela” su kružne petlje u ulicama Španskih boraca i Antifašističke borbe. Na alternativnim pravcima mreže Novog Beograda postavljena je saobraćajna signalizacija za vođenje saobraćaja.

Povezana vest:  Oslobodite svoj stil pred objektivom uz Campari

Sekretarijat za saobraćaj apeluje na sugrađane da u toku radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza, kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.