badminton srb u17

BALKANSKA BADMINTON ELITA U NOVOM SADU

Balkanska badminton elita od 28. do 30. avgusta 2015. takmičiće se u Srbiji na Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina – Novi Sad 2015, koje ima status manifestacije od značaja za Republiku Srbiju i Grad Novi Sad. Ovogodišnji Balkanski šampionat koji organizuje Badminton savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Grada Novog Sada, Muzeja i Turističke organizacije Grada Novog Sada i uz institucionalnu podršku Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Balkanske badminton asocijacije, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencije Srbije i Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, okupiće u Sportskom centru “Slana Bara” blizu 150 učesnika iz sedam zemalja. Pored domaćina u Novom Sadu će se za medalje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji boriti i takmičari iz Turske, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije. Boje Srbije u ekipnoj konkurenciji braniće Luka Milić, Andrija Doder, Nenad Milošević, Mateja Manić, Anja Velemir, Marija Sudimac i Nataša Pavlović. Oni će se ogledati i u pojedinačnim konkurencijama u kojima će im se priključiti reprezentativci sa šireg spiska. U stručnom timu su Milan Barbir, glavni trener badminton reprezentacija Srbije, Dragan Antić, pomoćni trener badminton reperezentacija Srbije, treneri Nikola Mijačić i Mladen Janić, fizioterapeut Miloš Knežević i tim menadžer Radomir Jovović.

Povezana vest:  „Sportom protiv nasilja" u Novom Bečeju

 “Maksimalno smo se potrudili, i uspeli u tome, da svim učesnicima Balkanskog prvenstva za igrače do 17 godina obezbedimo vrhunske uslove za igru što će, nadam se, doprineti da se svi prikažu u najboljem svetlu. Za našu reprezentaciju svaka medalja će predstavljati ogroman uspeh tim pre što će na ovom takmičenju, koje s pravom nosi epitet mini evropskog prvenstva, učestvovati badminton velesile Starog kontinenta – Turska, Bugarska, Rumunija i Hrvatska. Teško je bilo šta prognozirati. Ono što garantujemo jeste da ćemo dati sve od sebe da Srbija ima takmičare na pobedničkom podijumu”, kazao je Milan Barbir.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Amerikanci ponovo vode

Balkansko prvenstvo za igrače do 17 godina – Novi Sad 2015 počinje u petak, 28. avgusta, grupnom fazom takmičenja u ekipnoj konkurenciji u kojoj će se nadmetati šest zemalja. U subotu, drugog dana šampionata, održaće se finalni meč u ekipnoj konkurenciji, posle čega će početi takmičenja u pojedinačnim konkurencijama. Finala u pojedinačnim i svim parskim konkurencijama su u nedelju, 30. avgusta. Inače, Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina prethodio je Međunarodni kamp perspektivnih sportista – Novi Sad 2015, koji se ove godine održao po 18. put i koji je okupio reprezentativce svih uzrasnih kategorija.

 “Želim ovim putem da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i Gradskoj upravi Novog Sada koje su pružile punu podršku ovoj veličanstvenoj regionalnoj manifestaciji koja okuplja najperspektivnije takmičare iz sedam zemalja. Takođe, zahvalio bih se i ostalim institucijama i sve brojnijim prijateljima Saveza koji su značajno pomogli predstojeći događaj u Novom Sadu. Veliko nam je zadovoljstvo što će specijalni gosti Balkanskog prvenstva biti Murat Ozmekik, potpredsednik Evropske badminton konfederacije i prvi čovek Badminton saveza Turske, Puzant Kazabjan, predsednik Balkanske badminton asocijacije, Ratko Galjer predsednik Badminton saveza Hrvatske, profesorka Aneta Janeva koja vodi katedru za badminton na Nacionalnoj sportskoj akademiji u Sofiji, kao i ostali visoki badminton zvaničnici zemalja učesnika. Srećni smo što ćemo, nakon izuzetno uspešno realizovanog Međunarodnog kampa perspektivnih sportista, u vrhunskom ambijentu Sportskog centra “Slana Bara”, ponovo ugostiti naše balkanske prijatelje”, istakao je predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.

Povezana vest:  RAGBI 13, Partizan preko Zvezde u finale