Zvezda - Partizan 01

RAGBI 13
Partizan ubedljiv u večitom derbiju

Ragbisti Partizana ostvarili su i drugu pobedu u ovosezonskom večitom derbiju pošto su na stadionu FK Heroj u Jajincima savladali Crvenu zvezdu sa 42:10 u 6. kolu Prve lige Srbije u ragbiju 13. Za razliku od starta prvenstva, ovoga puta crno-beli su dosta lakše stigli do pobede iskoristivši veliki broj povreda i oslabljeni sastav aktuelnog šampiona Srbije.

Povezana vest:  NFL VESTI, Više od 10 igrača doniralo mozgove istraživanju

Zvezda se lideru suprodstavila bez povređenih Voje Dedića i Ćalića, te Nikolića koji se vratio da igra u Francusku, dok je Vlada Dedić igrao rovit. Lider šampionata nije imao milosti prema večitom rivalu, pa je ostao neporažen u ligi, zadržavši prvo mesto. Podsećamo u prvom delu sezone Partizan je slavio sa 20:18, dok se Zvezda donekle revanširala pobedom u polufinalu Kupa Srbije – 32:30, ali sa ovim trijumfom crno-beli opet sada imaju prednost u ovosezonskim duelima večitih rivala.

Povezana vest:  Izazovna i zahtevna trka "4 ELEMENTS" održana u Vlasinskom kraju

U drugom meču dana, Dorćol je na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair u Nišu bio bolji od domaćeg Radničkog – 40:18. Bez obzira na trijumf Dorćolaca, domaćin je odlično odigrao meč, pogotovu u provm poluvremenu u kojem su gosti imali tek minimalnu prednost, 24:12. Ipak, u nastavku su iskusniji aktuelni osvajači Kupa osigurali novu pobedu iako su igrali bez povređenog reprezentativca Stevana Stevanovića i odsutnog kapitena Dalibora Vukanovića. U njihovom odsustvu, istakao se još jedan član nacionalnog tima – Radić.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Prvi poraz Sedlaka

Tabela: Partizan 11, Crvena zvezda 8, Dorćol 7, Radnički Nova Pazova 4, Tašmajdan Tajgersi i Radnički Niš po 0 poena.