Crvena zvezda - Dorcol 14.04.2015. 02

RAGBI 13
Dorćol ubedljiv protiv šampiona

U derbiju 7. kola Prve lige Srbije u ragbiju 13, Dorćol je u reprizi prošlosezonskog finala ubedljivo savladao aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu sa 72:12. Dorćolci su na terenu Sportskog centra Inge u Zvezdari u potpunosti iskoristili veliki povređenih prvotimaca kod crveno-belih i naneli novi težak poraz prvaku.

Zvezda je igrala bez petorice reprezentativaca – braće Dedić, Vojislava i Vlade, Ćalića, Tomića i Vasiljevića, što se ponovo odrazilo na krajnji rezultat kao i prošle nedelje u večitom derbiju. Aktuelni osvajač Kupa, Dorćol predvođen kapitenom Daliborom Vukanovićem, rutinski je odradio utakmicu i tako ostvario treću pobedu protiv najvećeg rivala u četiri meča ove sezone. Sa ovim trijufom, Dorćolci su se probili na drugo mesto na tabeli ispred upravo crveno-belih.

Povezana vest:  NHL VESTI, Rezultati, 28. oktobar

U još jednom gradskom derbiju na stadionu FK Heroj u Jajincima, Partizan je takođe bio ubedljiv, protiv Tašmajdan Tajgersa – 72:18. Crno-beli su bez problema ostvarili novu pobedu i tako se učvrstili dodatno na vrhu tabele. Partizan je tako i dalje ne poražen u ligi, šest pobeda i jedan nerešeni meč i jedino je u sezoni izgubio polufinale Kupa od Zvezde.

Povezana vest:  KUGLANJE, Završene pripreme reprezentacija za meč sa Rumunijom

U poslednjem meču dana, Radnički je u Novoj Pazovi bio bolji od Radničkog iz Niša – 34:28. Domaćin je ostvario drugu vezanu pobedu u jednoj veoma uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici do samog kraja. Ekipa iz Pazove se tako priključio borbi za plasman u plej-of pošto sada ima isti broj bodova kao i Zvezda.

Tabela: Partizan 13, Dorćol 9, Crvena zvezda 8, Radnički Nova Pazova 8, Tašmajdan Tajgersi i Radnički Niš po 0 poena.

Povezana vest:  SLOHOKEJ, Partizan savladao Triglav u Kranju