U poslednjem meču 1. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije sastaju se SBB Vukovi i Meridian Indiansi, a taj susret zakazan je za nedelju, 2. april, od 15.30 časova.

Najtrofejniji srpski klub američkog fudbala čeka na novi pehar od 2014. godine. Fantastičan niz od četiri uzastopne titule (2011, 2012, 2013. i 2014) prekinule su najpre novosadske Vojvode, a onda i Veprovi iz Kragujevca u prošlogodišnjem fantastičnom finalu, pa je izvesno da će „beogradski čopor” dati sve od sebe da u novoj sezoni povrati trofej u svoje vitrine.

S druge strane, od kluba iz Inđije se više očekivalo u prethodnoj seniorskoj sezoni, budući da je okončao na 7. mestu, izborivši opstanak ligi kroz baražni meč s Mamutima iz Kikinde. Ipak, u mlađim kategorijama Indiansi su osvojili čak četiri šampionska naslova u 2016, pa će u nastupajućoj sezoni oslonac potražiti upravo u podmlatku.

Tim iz Beograda je dosta izmenjen u odnosu na prošlu sezonu, pa će upravo protiv Indiansa ’predstaviti’ nekoliko novih imena, predvođenih novim igračima iz SAD: kvoterbekom Luisom Kindlom i trkačem Dvejnom Brejdijem, ali i povratnicima Nemanjom Lazarevićem, Milošem Nestorovićem, Nikolom Savićem, potom domaćim pojačanjima Aleksom Denovićem, Sašom Jokićem i ostalima, i to pod „stručnom palicom” Amerikanca Brenta Barnsa, fudbalskim stručnjakom koji iza sebe ima 15 godina trenerskog iskustva i koji se naročito istakao u regrutovanju mladih sportista u akademskim nacionalnim univerzitetima i regionalnim koledžima i srednjim školama.

Povezana vest:  ŠAH, PRVI IZVRŠNI ODBOR ŠSS U NOVOM SAZIVU, Finansije na tapetu

Seniorskom timu Indiansa je priključen veliki broj mladih igrača šampionskih selekcija, od kojih se očekuje da ove sezone steknu iskustvo igranja u najjačoj ligi Srbije i budu nosioci igre. U klub se vratio i jedan od osnivača Vladimir Dimitrijević (K), koji je prošle sezone igrao upravo u Vukovima i koji će biti velika podrška upravo mladim igračima. U ekipu se posle tri godine vratio i Amerikanac Bler Blek, iskusni kvoterbek, koji će predvoditi napad Inđijaca.

Povezana vest:  Danas okupljanje juniora na Adi Ciganliji

– Opstanak je prioritet, ali se nadamo da možemo ove godine konačno da stignemo i do plej-ofa, Ipak, nama je mnogo važan razvoj mladih igrača od kojih očekujemo da budu nosioci igre u sezonama koje dolaze – poručuju Indiansi koji imaju veliki respekt prema svom prvom protivniku.

– Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica s njima i nadamo se da ćemo pružiti dostojan otpor vicešampionu Srbije.

Mladen Stojanović, reprezentivac Srbije i igrač ofanzivne linije u Vukovima, ističe da ne zna mnogo o promenama u timu Indiansa, ali da će njegov tim pažnju pred ovaj susret pre svega usmeriti na njih same, njihovim manama i prednostima.

– Ako svako uradi svoj posao na terenu, uz naše individualne kvalitete, ubeđen sam da ne postoji tim u zemlji, a i šire, koji može da nam napravi problem – poručio je Stojanović, ne krijući da su ambicije ekipe šampionske titule u Prvoj ligi Srbije i u regionalnoj Centralno-evropskog fudbalskoj ligi (CEFL).

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Kostner suspendovana na 16 meseci zbog dopinga

– Nakon sedam dominantnih godina u svim takmičenjima na kojima smo učestvovali, došle su dve jako loše za naše standarde. Stvari su se dosta promenile u timu, mentalitet je mnogo drugačiji i mislim da smo ove godine spremni da se vratimo na tron – rekao je na kraju reprezentativac Srbije Mladen Stojanović.

Meč između SBB Vukova i Meridian Indiansa zakazan je za nedelju od 15.30 h na stadionu OFK Beograd. Kao i svake godine na otvaranju sezone, SBB Vukovi pokreću humanitarnu akciju skupljanja stare garderobe za pomoć nezbrinutoj deci i ljudima kojima je pomoć potrebna. Donesite i ostavite na ulazu višak stvari koje vam stoje u ormanu, a Vukovi će proslediti dalje.

Publiku će u poluvremenu zabavljati DJ Darko i MC Tadija.

Sve informacije o ovogodišnjem takmičenju možete ispratiti na zvaničnom sajtu Asocijacije SAAF.rs te društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

PHOTO: Stefan Ugljevarević