Tom_Hilde_Four_Hills_Oberstdorf

SKI SKOKOVI
Norveški skijaš-skakač Hilde napustio bolnicu
 
Humorom je norveški skijaš-skakač Tom Hilde u Garmiš-Partenkirhenu nastupio pred novinarima. Nastupio bi i s osmehom da mu je to dopustilo izranjavano lice.
Pao je Hilde u petak tokom nastupa na prvoj od četiri stanice Novogodišnje turneje, na skakaonici u Oberstdorfu. Završio je s naprsnućem osmog pršljena i natučenim licem u bolnici. Napustio je bolnicu već nakon 24 sata zaputivši se u Garmiš. Sezona je za njega svejedno izgubljena.
-Osećam se, barem zasad, u redu. Ne osećam nikakve bolove dok se krećem oprezno i polagano – rekao je 24-godišnji Norvežanin potom se našalivši na račun svog slomljenog pršljena: – Skačem od svoje četvrte godine. Svejedno sam u Oberstdorfu zaboravio da bih pri doskoku trebao biti na nogama. Za mene je sezona, naravno, završena. Ostaje mi za videti hoću li se stići normalno pripremiti za sledeću. Svejedno sam zadovoljan. Pretila je opasnost da se uopšte neću moći kretati neko vreme u slučaju da sam morao na operaciju. Srećom, do toga nije došlo – zaključio je mladi Norvežanin.

 

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Dragan Svilanović i Isidora Veličković prvi u Centralno evropskom kupu