robina_van_persi_arsenal

Van Persi: Nije mi žao zbog rekorda, važnija je pobeda

 

Kapiten fudbalera Arsenala Robin Van Persi izjavio je danas da nije previše razočaran što protiv Kvins Park Rendžersa nije uspeo da obori rekord Alana Širera po broju golova u jednoj godini i da mu je mnogo važnija pobeda njegovog kluba od 1:0.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Albancima bod protiv Danske, Poljska srušila Nemačku

Van Persi je bio strelac odlučujećeg pogotka čime je došao do 35 ligaških golova u 2011, ali to ipak nije bilo dovoljno da se sruši Širerov rekord, koji je u dresu Blekburna 1995. godine postigao gol više.

Za utehu Holanđaninu ostaje podatak da je oborio sedam godina star klupski rekord koji je do sada bio u vlasništvu Tijerija Anrija, ali i da je najbolji po procentu uspešnosti jer je Širer 36 golova postigao na 42 utakmice, dok je Van Persi odigrao šest mečeva manje.

Povezana vest:  Napredak siguran protiv Donjeg Srema

-Nisam uspeo da stignem Širera, ali sam ponosan što sam postao klupski rekorder. Međutim, ono što je najvažnije jeste Arsenalova pobeda, koja nam uz kikseve Junajteda, Čelsija i Totenhema daje veće šanse u nastavku sezone – izjavio je Van Persi, uz nadu da će već na kraju 2012. godine uspeti da bude bolji od Širera.

Povezana vest:  Zvezda u Subotici igra za četvrtu vezanu pobedu