hokej na ledu srbija logo

HOKEJ NA LEDU
Počinje seniorsko Prvenstvo Srbije 2015/16.

Nova sezona Prvenstva Srbije u hokeju na ledu za seniore počeće u nedelju, 1. novembra.
U sezoni 2015/16. Prvenstva Srbije takmičiće se sedam klubova: aktuelni šampionPartizan, Vitez, Crvena zvezda, NS Stars,Red Team, Vojvodina i Tisa Volan, koja kao gostujući tim iz Mađarske igra već treću sezonu u našem nacionalnom prvenstvu. Na radost brojnih novosadskih ljubitelja hokeja, u šampionat se posle tri godine vraća Vojvodina koja je ponovo oformila tim, dok je povretnik u seniorsko prvenstvo još jedna novosadska ekipa, tim NS Starsa. U novom prvenstvu učestvovaće još jedan debitant Red Team koji je do sada nastupao samo u mlađim kategorijama. Nažalost, seniorsko takmičenje je napustio Beostar koji će u narednom periodu imati samo mlađe kategorije.
Iako je Kalendarom takmičenja usvojeno da nova sezona treba da počne u utorak, 10. novembra utakmicom Red Team – Crvena zvezda, ovaj meč biće odigran u nedelju, 1. novembra u 18.15 časova u dvorani „Pionir“, zbog mečeva Crvene zvezde u takmičenju u Državnom prvenstvu Slovenije u kojem će takođe nastupati u prvom delu sezone 2015/16. Zvezda će već u utorak, 3. novembra odigrati još jedan meč protiv ekipe Viteza, posle čega će uslediti kratka reprezentativna pauza, zbog učešća nacionalnog tima u prvoj rundi kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre 2018. u južnokorejskom Pjong Čengu. Kvalifikacioni turnir biće igran u španskom Valdemoru, predgrađu Madrida, a na njemu će pored Srbije i domaćina Španije, učestvovati selekcije Kine i Islanda.
U narednim danima na sajtu SHLS-a biće otvorena nova sekcija namenjena sezoni 2015/16. na kojoj će biti postavljen i Kalendar takmičenja u novom Prvenstvu Srbije. Kalendarom je predviđen dvokružni sistem takmičenja, tokom kojeg će biti odigrano ukupno 42 meča. Po završetku ligaškog igraće se plej-of u kojem će igrati četiri najboljeplasirane ekipe iz ligaškog dela. Polufinale i finale plej-ofa igraju se na dve pobede.

Povezana vest:  KUGLANJE, Uroš Jagličić pobedio na Prvenstvu Srbije