Ljubice photo 2

BEND LJUBIČICE NOVIM SPOTOM PROTIV PEDOFILIJE DOVOLJNO LUDI DA MENJAJU SVET PESMOM „LOVINA“

Nakon velikog uspeha spota benda S.A.R.S. za pesmu „Praktična žena“, koji je poslao snažnu poruku protiv porodičnog nasilja i „nežnijem“ polu predstavio kratak i delotvoran kurs samoodbrane, projekat #CrazyEnoughToChangeTheWorld nastavlja da menja svet na bolje novim videom.
Ovoga puta su snage udružili sa mladim benom Ljubičice kako bi skrenuli pažnju na još jedan važan društveni problem – pedofiliju!
Spot Ljubičica za pesmu „Lovina“ je zapravo šokantna metafora o svakodnevnoj situaciji koja pokazuje da roditelji često ne razmišljaju o ljudima i opasnostima koje okružuju njihovu decu – u parku, na ulici, u školi…
Spot možete pogledati OVDE!
„Devojčice u spotu jesu naša deca, ali je ceo video veoma lako mogao da se napravi i samo od snimaka dece koje naši prijatelji olako postavljaju na svoje društvene mreže. Nadamo se da će posle ovog spota povesti više računa. Ne treba biti paranoičan, ali jeste potrebno držati oči otvorene, jer – ako vi ne gledate i ne naučite decu kako da prepoznaju napasnike, uvek će biti neko ko gleda. I vreba,“ objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld.
„Takođe, veliko hvala bendu „Ljubičice“ na spremnosti da svoj talenat iskoriste kako bi ukazali na važan problem i time pokažu da su i oni #CrazyEnoughToChangeTheWorld. Njihova pesma sjajno odgovara onom što smo želeli da poručimo ovim spotom. S druge strane, posebnu zahvalnost dugujemo i MTV-u i Lampshade Media izdavačkoj kući što podržavaju ovakve inicijative i aktivno se uključuju u podizanje svesti o temama koje su društveno odgovorne,“ dodali su Dušan i Marko.
Na društvene probleme je potrebno skrenuti pažnju i zato je veoma pozitivno što su baš muzičari prvi koji su prepoznali svoju priliku da kroz korišćenje spotova iz baze sajta CrazyEnoughToChangeThe.World šire svest o njima. Njihovim uticajem u javnosti i voljom da učestvuju u menjanju sveta cela inicijativa dobija pravi smisao. „Ovo jeste sjajna prilika za sve iz muzičkog sveta, bilo da su bendovi, DJ-evi, pevači, kompozitori ili producenti raznih žanrova, da posete naš sajt http://crazyenoughtochangethe.world/ i tamo preuzmu svoje besplatne muzičke spotove“, zaključuju Dušan i Marko.

Povezana vest:  The Frajle objavile letnji spot "Ma, daj lutko"