Dorcol - Partizan 31.10.2015. 01

RAGBI 13
Dorćol osvojio ligu, direktno ide u finale plej-ofa

Ragbisti Dorćola osvojili su prvo mesto u ligaškom delu Prve lige Srbije u ragbiju 13 pošto su derbiju poslednjeg 10. kola savladali Partizan sa 50:18 (12:14). U direktnom duelu za plasman u finale plej-ofa, Dorćolci su na stadionu Sporskog centra Inge na Zvezdari naneli prvi poraz crno-belima u prvenstvu i tako regularni deo šampionata završili na liderskoj poziciji.

Uoči poslednjeg kola, Partizan je imao dva boda prednosti i šansu da izbegne polufinalnu rundu doigravanja, ali uprkos odličnoj igri u prvom poluvremenu nije uspeo da do kraja izdrži jak tempo meča. Čvrsta i agresivna igra crno-belih zadavala je velike probleme na početku meča Dorćolu, da bi u nastavku najtrofejniji srpski klub uspeo da slomi otpor protivnika i osigura još jedno finale. Krajnji rezultat je ubedljiv, iako sam tok meča nije bio – Partizan je platio danak kraćoj klupi i padu kondicije u drugom poluvremenu zbog nametnutog visokog inteziteta meča.

Povezana vest:  Veprovi dočekuju Indijance

Sa ovom pobedom, Dorćol će ponovo biti učesnik velikog finala i imaće šansu da posle prošlogodišnjeg poraza protiv Zvezde vrati titulu prvaka Srbije, koju je prethodno osvajao rekordnih 12 puta za redom. Uprkos sjajnim igrama i liderskoj poziciji tokom većeg dela prvenstva, Partizan će sa druge pozicije u plej-of i narednog vikenda imaće polufinalni duel sa večitim rivalom, Crvenom zvezdom.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, SP 2011 NEMAČKA, Žan Baptist Granž novi svetski šampion u slalomu

Svoj poslednji meč u regularnom delu prvenstva, aktuelni šampion Zvezda igra u nedelju 1. Novembra (14.30) u Novoj Pazovi provit lokalnog Radničkog. Meč na stadionu FK Radnički nema nikakav rezultatski značaj, jer su crveno-beli već osigurali treće mesto na tabeli i plasman u polufinale plej-ofa.

Poslednji meč regularnog toka Prve lige Srbije između Radničkog iz Niša i Tašmajdan Tajgersa igraće se narednog vikenda na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair što će biti direktan duel za izbegavanje poslednjeg mesta pred baraž za ispadanje u niži rang takmičenja.

Istovremeno sa završnim borbama u Prvoj ligi u nedelju 1. novembra (14.00) igra se i finale plej-ofa Druge lige Srbije, na stadionu FK Radnički Novi Beograd sastaju se Novi Beograd i Heroj Polet. Takođe, u isto vreme na Gradskom stadionu u Vranju Soko i Zemun igraće svoj meč za treće mesto u Drugoj ligi Srbije.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Kefler najbolji u Engelbergu

Bogat program u srpskom ragbiju 13 zaokružiće i prvi turnir Prvenstva Srbije u ragbiju 9 za kadete koji se u nedelju od 11.00 igra na novom terenu sa veštačkom travom Sportskog centra na Ubu koji je izgradio reprezentativac Srbije u fudbalu, Nemanja Matić.

Tabela Prve lige Srbije: Dorćol 17, Partizan 17, Crvena zvezda 12 (meč manje, Radnički Nova Pazova 8 (meč manje), Tašmajdan Tajgersi 2 (meč manje), Radnički Niš 0 poena (meč manje).