Lena Kovacevic DZEZERI

Prvi singl sa novog albuma Lene Kovačević: „Džezeri“

Pop-džez pevačica i kompozitor, Lena Kovačević, uskoro će objaviti svoj treći album pod nazivom „Džezeri“ u izdanju PGP RTS-a. Kao najava albuma, koji će stići na naše tržište u decembru, prvi singl „Poljubi me“ dostupan je na YouTube-u, kao i na Leninom sajtu, Facebook strani i Tviter profilu. Novi album je omaž pesmama Momčila Bajagića – Bajage i predstavlja, kako Lena kaže, svojevrsno putovanje kroz muziku i vreme koje volimo. Album je rađen u Beogradu i Njujorku.

Povezana vest:  Koncert legendarnog rok sastava "Električni orgazam"

Lena Kovačević do sada je objavila albume „Dobar dan za pevanje“ (2009) i „San“ (2013), koji je najprodavaniji album u Srbiji u 2013. godini među izdanjima iz celog regiona.

Karijeru je započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, nastupala je na brojnim festivalima u Evropi gde su nastupali i umetnici poput Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford. Sarađivala je i nastupala sa belgijskim producentom Buscemi-em (Blue Note) i imala čast da sarađuje sa poznatim kontrabasistom i umetnikom John-om Clayton-om (sa kojim su sarađivale i Dianne Krall, Nina Simone). Zajedno sa svojim bendom nastupa širom Srbije i regiona.

Povezana vest:  Pomerena turneja Lare Fabian, beogradski koncert 10. maja 2020.

Trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata, projekat je namenjen inostranom trištu.