Novi Beograd - Heroj

RAGBI 13
NOVI BEOGRAD ŠAMPION DRUGE LIGE, VEČITI DERBI U POLUFINALU PLEJ-OFA!

Ragbisti Novog Beograda ovogodišnji su osvajači Druge lige Srbije u ragbiju 13. U finalu plej-ofa Druge lige Novi Beograd je na stadionu FK Radnički Novi Beograd bio bolji sa 42:4 od Heroj Poleta.

Sigurnom igrom od samog starta, mnogo iskusniji Novi Beograd je stigao do ubedljive pobede i tako osvojio prvu titulu u istoriji kluba. U borbi za treće mesto na Gradskom stadionu u Vranju, domaći Soko je deklasirao Zemun, 76:0.
S obzirom da su učesnici plej-ofa Prve lige Srbije poznati od ranije, pobeda Crvene zvezde protiv Radničkog iz Nove Pazove (18:0) nije imala nikakav rezultatski značaj.

Povezana vest:  Ruski ministar sporta negirao učešće u prikrivanju dopinga

Porazom u subotu u direktnom duelu za prvo mesto u Prvoj ligi Srbije od Dorćola (50:18), Partizan je šampionat ipak završio na drugoj poziciji, pa će u polufinalu plej-ofa 8. novembra igrati protiv crveno-belih. Crno-beli imaju prednost domaćeg terena pa će se novi večiti derbi igrati na stadion FK Heroj u Jajincima.

Poslednji meč regularnog toka Prve lige Srbije između Radničkog iz Niša i Tašmajdan Tajgersa takođe se igra u nedelju 8. novembra, i to na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair. To će biti direktan duel za izbegavanje poslednjeg mesta pred baraž za ispadanje u niži rang takmičenja.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Miroljub Lazić najbolji igrač finala Kupa

Zgusnut današnji program u ragbiju 13 upotpunio je prvi turnir Prvenstva Srbije za kadete koji je igran u ragbi 9 formatu. Na terenu sa veštačkom travom koji je Ubu sagratio fudbalski reprezentativac Nemanja Matić, pobedu je odneo Partizan, ispred ekipe Gvozdeni Stroj.