nhl_logoNHL

 

Pitsburg i posle poraza ostao prva ekipa Istoka

 

Sidni Krozbi, najučinkovitiji hokejaš sezone u NHL ligi, propustio je da nastupi prvi put ove sezone pri gostovanju njegovih Pitsburg Pinguinsa u Montrealu.

Gosti nisu mogli bez svog kapitena pa su izgubili nakon raspucavanja kaznenih udaraca 2:1. Njihov je to treći poraz (uz dva čista) u četiri poslednja susreta.

Koban je za njih bio Benoit Pouliot, koji je najpre izjednačio na 1:1 u drugoj trećini, da bi u petoj seriji raspucavanja penala dao gol za pobedu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko treći na „ŽP kupu“ u Podbrezovoj, „Sport“ pobednik na turniru

Krozbi je pauzirao zbog zasad nedefinisane povrede gornjeg dela tela. Ne očekuje se da će pauzirati duže.

Uprkos porazu, Pitsburg je i dalje vodeća ekipa Istočne konferencije i Atlantske divizije, ali sam zato što Filadelfija Flajersi imaju dve utakmice manje. Zaostaju samo jedan bod.

U četvrtak je pensilvanijska ekipa očekivano slavila (4:2) na gostovanju kod slabašnih Nju Džersi Devilsa, trenuto najlošije ligaške ekipe. Po dva su gola za goste zabili Deni Briere i Skot Hartnel, dok je tri asistencije, najviše u karijeri tokom jedne utakmice, upisao Finac Vile Leino.

Povezana vest:  RAGBI 7, EP LETONIJA, Srbija prvak B grupe

Bafalo Sabresi iznenadili su na gostovanju kod San Hozea 3:0 pobedom. Rajan Miler odbranio je domaćim napadačima 36 udaraca, a Austrijanac Tomas Vanek, najbolji strelac kluba, dao je svoj 16. ovosezonski pogodak.Zajedno sa ostalim saigračima svom su treneru Lindiju Rufu poklonili jubilarnu 500. pobedu u NHL ligi. Ruf je 16 trener u istoriji lige koji se može pohvaliti tom brojkom.

Povezana vest:  KUGLANJE, Dan propuštenih prilika

 

NHL liga, četvrtak:

 

New Jersey – Philadelphia 2:4

Boston – Minnesota 1:3

Montreal – Pittsburgh 2:1, penali

Toronto – St. Louis 6:5, penali

Colorado – Phoenix 0:2

Edmonton – NY Islanders 2:1

Los Angeles – Nashville 2:5

San Jose – Buffalo 0:3