ana_ivanovic_hopman_kup_2011_slavljeAna Ivanović odustala od Sidneja, nada se Australijan Openu

 

Srpska teniserka Ana Ivanović neće zbog povrede učestvovati na turniru u Sidneju sledeće nedelje, a već se ranije danas, iz istog razlog povukla, iz finala Hopman kupa u Pertu.

-Definitivno sam se malo uplašila. Moram da razmišljam pozitivno, imam bar nedelju dana pre Otvorenog prvenstva Australije – rekla je Ivanovićeva o povredi trbušnih mišića.

Povezana vest:  Lekont: Srbija je favorit u finalu Dejvis kupa

Ona se povredila u meču sa Belgijankom Žistin Enan, koji je izgubila u četvrtak. Ivanovićeva i Novak Đoković ipak su izborili finale u grupi u kojoj su bili Belgija, Australija i Kazahstan, ali je zbog povrede teniserke Srbija ostala bez njega.

-Šanse za oporavak na vreme su trenutno dobre, jer sam se zaustavila na vreme. Povreda nije toliko velika, ali želim da uradim sve što mogu da bih se takmičila. Sigurna sam da ću za 10 dana biti spremna da igram – rekla je Ana Ivanović.

Povezana vest:  Serena Vilijams prekida bojkot Indijan Velsa

Pravila turnira nisu dozvoljavala zamene u finalu, tako da će Belgija zauzeti mesto Srbije.

-Vrlo sam razočarana i očigledno slomljena. Žestoko smo se borili da dođemo dovde i imali smo šansu u finalu. Stvarno mi je žao Novaka – rekla je Ivanovićeva.

Australijan Open počinje 17. januara u Melburnu. Reprezentativka Srbije rekla je da će tražiti od organizatora turnira da počne kasnije, ali je rekla da shvata da će to najverovatnije zavisiti od žreba.

Povezana vest:  HOPMAN KUP, Hopman kup u Pertu bez branilaca titule Španaca