cricket

KRIKET
„Gospodar silovitog udarca“ i „Kralj spina“ na All-Star T20 mečevima

Sačin Tendulkar „Gospodar silovitog udarca“ i Šejn Vern „Kralj spina“, koji su nedavno objavili da će se aktivno zalagati da kriket ponovo postane olimpijski sport, učestvovaće od 7. do 14.novembra na All-Star T20, seriji mečeva u Njujorku, Hjustonu i Los Anđelesu.

Sa ciljem da daju doprinos u širenju „kriket-manije“ koja je posebno izražena među „test nacijama“ Tendulkar i Vern, raspoređeni u dva tima predvodiće između ostalih ikone svetskog kriketa- Rikija Pontinga (Australija), Mutiju Muralitarana (Šri Lanka), Vasima Akrama (Pakistan),Džontija Rodsa (Južnoafrička republika) i Majkla Vogana (Engleska), Brajana Laru (Vindis, zemlje karipskog pojasa)- i pokušati da približe tradicionalni beli sport Komonvelta američkoj javnosti. Mečevi će se odigrati na bejzbol stadionima Siti Fild, Minut Mejd Park i Dodžer Stadion koji zajedno primaju blizu 140.000 posetilaca.

Povezana vest:  Ministarka Marić ugostila predstavnike granskih sportskih saveza Srbije

Uoči 20-20 mečeva („tventi-tventi“ ili T20-kriket meč koji se igra u 20 overa) svetski mediji posebno govore o Sačinu Tendulkaru, „Bogu“ svetskog kriketa poredeći ga sa „letećim“ Majklom Džordanom i ističući da je Indijac poznat po nadimku Tendlija (Tendlya) uticajniji od zvezda američkog sporta: košarkaša Lebrona Džejmsa, američkog fudbalera Toma Brejdija I bejzbol igrača Dereka Džitera.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Von uzela spust u Val d'Izereu

Podsećanja radi, T20 je najkraći I najatraktivniji format kriketa u kojoj oba tima imaju po jedan ining i koji se igra u 20 overa u kojima se izvodi šest bacanja. Za rezliku od drugih formata koji se igraju I do 5 dana, T20 mečevi traju oko tri sata.