ris medalje

Plesači iz Srbije prvaci u modernom i džez baletu

Naša plesna reprezentacija se danas vraća sa Svetskog prvenstva u Poljskoj okićena zlatom, srebrom i bronzom!
Deca iz plesnog kluba RIS iz Beograda, koja su vam poznata iz šou programa „Ja mogu sve“, kao i deca iz plesnog kluba City Dance iz Novog Sada i Dance Factory iz Beograda, zajedno su postigli neverovatan uspeh na Svetskom prvenstvu u modernom i jazz baletu pod okriljem IDO (International Dance Organization), održanom u Poljskoj od 6. do 12. decembra. Plesači Srbije su svetski prvaci u čak osam kategorija, vicešampioni u pet, dok su se bronzom okitili u tri kategorije.
Ovo je neverovatan uspeh srpskog plesa. Uprkos velikom broju zemalja učesnica naši plesači su u samom vrhu svetske plesne IDO scene.
„Veoma sam ponosna na svu decu plesače, sve trenere i koreografe, kao i roditelje koji bezgranično podržavaju ovu disciplinu koja u našoj zemlji još uvek nije prepoznata kao sport,iako ispunjava sve uslove da to bude. Zbog ovakve situacije, svi naši svetski šampioni finansiraju se sami, što je razlog više da se zahvalim svima na velikoj ljubavi, posvećenosti i ovako velikom uspehu!“, kaže Tamara Popović, kapiten srpske reprezentacije u Poljskoj.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beogradu derbi protiv Metalca