saaf-logoAMERIČKI FUDBAL, SAAF LIGA

Baraž za elitu i duel za prvi trijumf u B diviziji

 

U vikendu koji je pred nama odigraće se dve poslednje utakmice pre velikog finala Superlige u američkom fudbalu. Legionari iz Sremske Mitrovice dočekuju Grofove iz Novog Kneževca u baraž meču koji odlučuje o timu koji će naredne sezone nastupati u A diviziji, a kinindski Mamuti i beogradski Gorštaci nadmetaće se za prvu pobedu u B diviziji.

Upravo će duelom u Kikindi otpočeti novi radni vikend u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala, jer će se ovi rivali sastati u subotu od 17 časova na Atletskom stadionu. Oba rivala su u pet prethodnih nastupa doživeli poraze, ali više nego časne i ne bi bilo nezasluženo i da su daleko bolje plasirani na tabeli.

Povezana vest:  ŠAH, Bogosavljević preuzeo vođstvo u Kragujevcu

Dan kasnije, u nedelju od 13 časova na u Sremskoj Mitrovici Legionari će kao najstariji klub američkog fudbala u Srbiji dočekati jedan od najmlađih, Grofove koji predstavljaju svakako najveće iznenađenje u Superligi. I dok je tim iz Sremske Mitrovice uz tesan poraz od finalista Vojvode završio na pretposlednjem mestu tabele A divizije sa učinkom 1-4, Grofovi su umalo izborili direktan plasman u elitu, ali su se na kraju našli na drugoj poziciji tabele u B diviziji zbog lošijeg bilansa u krugu od tri ekipe koje su se našle na vrhu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Majstorica za popunu muške Super lige u nedelju

 

Superliga Srbije u američkom fudbalu:

B divizija, poslednje kolo:

Subota, 12. jun

17h Mamuti Kikinda – Hajlenders Beograd (Atletski stadion kod hale „Jezero“ u Kikindi)

Tabela: Inđija 5-1, Grofovi 5-1, Mladenovac 5-1, Subotica 3-3, Vršac 2-4, Kikinda i Hajlenders po 0-5

Baraž za A diviziju:

Nedelja, 13. jun

13h Legionari Sremska Mitrovica – Grofovi Novi Kneževac (teren 25. maj)

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Prvo zlato za Srbiju, još jedno srebro na EP u Mariboru!