nba_novi_logoNBA VESTI

Boston izjednačio: Glen Dejvis doneo prevagu u neizvesnom susretu

 

Košarkaši Bostona izjednačili su finalnu NBA seriju na 2:2 nakon što su u četvrtak uveče pobedili, na svom parketu, Los Anđeles Lejkerse sa 96:89.

Tako nisu Seltiksi dozvolili svom velikom protivniku da posle četvrte utakmice dođe do vođstva od 3:1 i dve meč lopte u sledeća dva susreta, makar su Lakersi dugo vremena pretili da će i drugi put “ukrasti” pobedu na gostujućem parketu.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, I Litvanija u čertvrfinalu EP

Celi tok četvrtog duela je bio neizvestan, a od većih razlika treba navesti tek plus sedam za Lejkerse tokom druge četvrtine. Vodili su Lejkersi sve do početka poslednje deonice kada se po parketu razigrao centar domaćih Glen Dejvis. Popularni Big Baby je serijom od pet koševa osigurao beg Bostona na sedam razlike (71:64) što se pokazalo ključnim za pobedu Seltiksa.

Povezana vest:  Dobra atmosfera na treningu Zvezde na Zlatiboru

Nakon toga se Lejkersi više nisu približili na manje od šest poena minusa.

Pogodio je Dejvis 7 od 10 šuteva u duelu, a sa ukupno 18 poena i pet skokova je definitivno bio pravi džoker sa klupe Doka Riversa. Uz Paula Piersa (19 poena, šest skokova i pet asistencija) je bio nosilac domaće igre, te je “pokopao” Lejkerse, što je trebala biti dužnost i Raja Alena, između ostalih.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston izjednačio, Feniks poveo