U20-pripreme-2

HOKEJ NA LEDU
SP U20: Počele pripreme za Novi Sad, na okupljanju čak 60 juniora

Juniorska reprezentacija Srbije u subotu je počela pripreme za Svetsko prvenstvo Divizije II, Grupa B u Novom Sadu (17-23. januar).
Okupljanjem reprezentativaca u ledenoj dvorani „Pionir“ u subotu su zvanično počele pripreme nacionalne selekcije U20 za Svetsko prvenstvo Divizije II, Grupa B, koje će se od 17. do 23. januara održati u Novom Sadu. Na prozivci selektora Nemanje Jankovića pojavilo se preko 60 igrača, koji su u subotu trenirali u našoj najvećoj dvorani, dok će u nedelju odigrati trening meč na ledu „Pionira“. Nakon toga, selektor Janković će saopštiti širi spisak za dalji tok priprema.
Na Svetskom šampionatu u Novom Sadu pored naše reprezentacije igraće i selekcije Rumunije, Španije, Australije, Belgije iKine. Srbija je na prethodnom planetarnom šampionatu, prošle godine u španskoj Haki zauzela peto mesto, dok u ovoj ima razloga da se nada mnogo boljem plasmanu. Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim“). Najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija II, Grupa A), dok se najslabiji tim „seli“ u Diviziju III.

Povezana vest:  Milutinoviću i Ivkoviću „Specijalna priznanja" Sportskog saveza Srbije

PHOTO: SHLS