CACAK 3

KUGLANJE
Čačanski kuglaški Feniks

Čuda se stalno dešavaju u srpskom kuglanju iako kuglaši, veliki entuzijasti i večiti siromasi žive u vremenu kada se svaki uspeh u bilo kojoj sferi života, a pogotovo u sportu, meri količinom novca uloženog u neki projekat.
Tako je i sa Kuglaškim klubom Čačak osnovanim davne 1969. godine. Stalno se kao mitska egipatska ptica Feniks rađao iz pepela, rušio sve predrasude i postavljao nove standarde.
U sezoni 2014 – 2015. i pored ogromnih teškoća, jer je igrala kao domaćin na kuglanama u drugim gradovima, muška seniorska ekipa za koju su kuglali i mladi igrači Miloš Milojević, Slobodan Spasić, Nemanja Krstić, Stefan Kovačević, Nenad Kovačević … potpomognuti prekaljenim asovima Miloradom Borovnjakom, Milanom Marinkovićem, Nebojšom Novakovićem, Slobodanom Varjačićeme i trenerom i igračem Zoranom Golubovićem, osvojila je prvo mesto u Prvoj srpskoj ligi i obzbedila učešće u Prvoj ligi Srbrje – Centar za novu sezonu. Veliki uspeh ostvaren je uz ogromnu borbenost i požrtvovanje svih u klubu koji je trenirao i igrao utakmice na kuglani u Gornjem Milanovcu.
– Nismo imali ni vremena da proslavimo ovaj veliki uspeh koji nas je sve ispunio ogromnim zadovoljstvom, ali i brigama kako se usuditi i početi tako ozbiljno i kvalitetno ligaško takmičenje bez kuglane i dovoljno sredstava- kaže Zoran Golubović.- Nosila nas jer, međutim, samo ogromna želja i volja da idemo napred. I kako to obično biva, hrabrost i upornosti je nagrađena pa smo od skromnih početnih želja da izdržimo prvi deo prvenstva i odemo na sva gostovanja, došli do fantastičnog uspeha da jesenji deo završimo na prvom mestu sa osam pobeda u deset utakmica i 16 bodova tri više od nekadašnjeg superligaša kruševačkog Car Lazara i četiri više od kraljevačkog Ibra. Ne treba zabraviti da smo kao domaćini mečeve igrali na kuglani u Kragujevcu.
Iskusni igrači Borovnjak, Varjačić, Novaković, Marinković, Golubović… su bili najbolji kada je bilo najteže i najvažnije, a poletarci Milojević, Spasić i Krstić su za veoma kratko vreme stasali u pouzdane prvotimce sa sjajnom kuglaškom perspektivom.
– Zimujemo na prvom mestu elitnog srpskoligaškog karavana, iako i dalje nemamo osnovnih uslova za rad, ali, kako kažu, ono što te ne satre, to te ojača– dodao je Golubović.- Naše zalaganje i pošten odnos prema sportu prepoznali su i ljubitelji kuglanja iz firmi „PE eksport – Čačak“ i „Jeftović auto d.o.o“ kao i pomažući članovi i prijatelji bez čije podrške ne bi bili tu gde jesmo. Lokalnoj samoupravi u Čačku veliko hvala, uz molbu da nas malo više pomažu. Treba poštovati i male sportske kolektive koji dostojno reprezentuju svoj grad. Na kraju u ime cele ekipe, koja će sve učiniti da sezonu završi kao prvak i da se plasira u Super ligu Srbije, čestitam Novu 2016. godinu i Božićne praznike svim kuglašima i posebno ljubiteljima sporta u gradu kraj Morave.

Povezana vest:  ŠAH PRVENSTVO SRBIJE (ŽENE), BAS novi prvak Srbije